Een gezellige badkamer inrichten in 5 stappen

Wil je een badkamer inrichten die comfort en schoonheid verenigt ? Dan moet je in je gloednieuwe badkamer een aantal eigenschappen combineren : de juiste keuze van kleuren, geschikte verlichting, voldoende opbergruimte,… Om een resultaat te bereiken dat aan je verwachtingen voldoet, zetten we 5 onmisbare stappen op een rijtje !

Stap 1 : kleuren kiezen

Badkamermeubels bestaan vandaag in veel mogelijke kleuren. Levendige kleuren zorgen voor dynamiek en positieve energie in de ruimte, maar verlies niet uit het oog dat een badkamer vooral een plek is om tot rust te komen. Bij het inrichten van een badkamer kies je dan ook het beste voor lichte en zachte kleuren. Welke tinten passen daarbij ? Blauw en groen zijn erg in trek, maar wit blijft ontegensprekelijk nog altijd de meest gebruikte kleur.

 

Stap 2 : badkamerverlichting

Voor de badkamerverlichting zijn inbouwspots een heel fraaie oplossing. Dicht bij de lavabospiegel kies je voor indirecte verlichting ter hoogte van het gezicht. Als je de spiegel te hoog plaatst, zal hij de wallen onder je ogen benadrukken. Plaats je hem te laag dan zal de schaduw van je gezicht geaccentueerd worden. Tot slot kan je enkele centimeters boven de badkamervloer kleine LED-lampjes plaatsen die je badkamer in een echt wellness-center omtoveren.

 

Stap 3 : een douche, maar niet eender welke…

Stel je voor : na een drukke werkdag ga je onder de douche voor een deugddoende hydromassage. Om echt tot rust te komen en de dagelijkse stress te vergeten, zijn wellness-douches heel populair geworden in hedendaagse badkamers. Voeg daarbij de heilzame werking van een regendouche en al snel zal je jezelf erop betrappen dat je al Singin’in the rain aan het neuriën bent !

 

Stap 4 : genieten dankzij een ligbad !

Wat is er meer genieten dan een heerlijk warm bad ? Een ligbad is een absolute must voor iedereen die een badkamer wil inrichten die de naam waardig is. Tegenwoordig passen ligbaden zelfs in de kleinste badkamers. Om ruimte te besparen, kan je bijvoorbeeld kiezen voor een hoek-jacuzzi of whirlpoolbad, maar ook voor een bad-douche-combinatie.

 

Stap 5 : opbergruimte voorzien

Een badkamer inrichten heeft geen zin wanneer de rommel zich iedere dag blijft opstapelen. Handdoeken en washandjes kan je kwijt in een kolomkast die je aan de muur bevestigt. Toiletaccessoires hou je dan weer binnen handbereik in het badkamermeubel dat zich onder de lavabo bevindt. In sommige spiegels kan je ook spullen opbergen, ideaal voor schmink, tandenborstels, parfum, ...

03 06 2013
Badkamer inrichten in 5 stappen
Ga naar de catalogus