Badkamerverlichting: leuke verlichtingsarmaturen voor je spiegel

Verlichting is een essentieel onderdeel van je badkamerinrichting. Het is het middel bij uitstek om de juiste sfeer te creëren. Je moet rekening houden met de praktische kant van de zaak en de lichtpunten strategisch plaatsen. Maar ook aan de verlichtingsarmatuur voor je badkamerspiegel moet je de nodige aandacht besteden. Er zijn veel mooie designs verkrijgbaar die je badkamer een geslaagde uitstraling bezorgen.

Algemene badkamerverlichting

Badkamerverlichting bestaat uit verschillende onderdelen. Om te beginnen heb je de zogenaamde algemene verlichting die in het plafond is ingebouwd en heel de ruimte verlicht. Dikwijls kiezen mensen voor spots, maar er zijn ook alternatieven voorhanden. Je doet er goed aan om een soort plan op te maken waarbij je nadenkt over waar je de lichtpunten plaatst. Zorg ervoor dat ieder hoekje verlicht is en dat je de juiste sfeer kan scheppen. Verder moet je ook rekening houden met de voorschriften voor het gebruik van elektriciteit in de badkamer.

 

Badkamerverlichting voor de spiegel

Aan de badkamerspiegel wordt ook altijd verlichting voorzien die functionaliteit en design verenigt. Om te beginnen doe je voor de spiegel specifieke handelingen zoals je scheren, tanden poetsen of schmink aanbrengen. Daarmee moet je rekening houden bij het kopen van de lampen. De ideale positie van deze badkamerverlichting is aan de zijkanten van de spiegel. Op die manier creëer je geen schaduw die je wel krijgt wanneer de lampen boven de spiegel plaatst. Kies ook lampen die niet te veel lichtsterkte hebben.

 

Armaturen voor iedere stijl

De verlichting die je bij de spiegel plaatst, is ook belangrijk voor de uitstraling van je badkamer. Er zijn armaturen in allerlei vormen en materialen verkrijgbaar. Heb je een klassieke, moderne of retro badkamer? Voor elke stijl vind je geschikte badkamerverlichting. Tegenwoordig zijn er ook heel wat design lampen op de markt. Je kan lampen achter de spiegel plaatsen zodat het licht naar boven schijnt en op het plafond wordt weerkaatst. Lampen naast de spiegel installeren is ook erg populair. Let erop dat de lampen voldoende bestand zijn tegen vocht en waterdamp. De verlichtingsarmaturen moeten verder ook voldoende degelijk zijn zodat ze lang meegaan.

29 04 2013
badkamerverlichting
Allez-vers le catalogue