Moderne badkamer? Dan mag een modern toilet niet ontbreken!

Ben je van plan je badkamer een moderne toets te geven? Als je voor een moderne inrichting gaat, dan is het vaak belangrijk dat je de stijl in zoveel mogelijk decoratie-elementen laat terugkomen. Een modern toilet mag dus zeker niet ontbreken in je modern ingerichte badkamer!

Toilet in de badkamer: praktisch of gebrek aan privacy?

Een toilet in de badkamer: voor sommigen onmisbaar, voor anderen misschien een tikkeltje vreemd… Enerzijds is een toilet praktisch en makkelijk te installeren in de badkamer: alle nodige leidingen en voorzieningen zijn immers al aanwezig. Een tegenargument: minder privacy. Al is dat laatste argument vandaag de dag niet langer een struikelblok…

In een moderne badkamer wordt er op originele en ingenieuze wijze omgespringen met de beschikbare ruimte, wat zich meestal vertaalt in een erg praktische schikking van de verschillende elementen in de badkamer. Kortom; in een moderne badkamer is er steeds wel een plekje te vinden voor de plaatsing van een modern toilet, zonder in te boeten aan de nodige privacy.

Moderne badkamer: een modern toilet is een must!

Door een vleugje creatief ruimtelijk inzicht, valt een toilet naadloos te integreren in een moderne badkamer. Met de plaatsing van een kunstwand kom je in de meeste gevallen al een heel eind… Dit zorgt voor een gevoel van privacy, zonder de badkamerruimte ‘voelbaar’ kleiner te maken. Let wel op om de vrijstaande wand niet volledig te laten doorlopen, zodat de badkamer in de verschillende ruimtes wordt onderverdeeld.

 

Bij een moderne badkamerinrichting draait het om strakke lijnen, een ruimtelijk gevoel creëren, de optimale benutting van natuurlijke lichtinval en een strakke vormgeving. Probeer deze elementen dus ook door te trekken naar het type toilet dat je kiest voor een moderne badkamer. Hier alvast enkele tips:

  • Kies voor een wandcloset: niet alleen gebruik je beschikbare ruimte efficiënter, je geeft een moderne toets aan een ontwerp dat tot niet lang geleden steeds hetzelfde is gebleven.
  • Houd rekening met een strakke vormgeving: daaronder moet je verstaan dat de gekozen stijl in elk element herkenbaar dient te zijn. Een toilet met golvende lijn past moeilijk bij een bad met hoekprofiel…
  • Gebruik moderne materialen: een spoelknop en papierhouder in chroom kunnen veel doen. Nieuwe materialen geven je badkamer meteen een moderne twist!
    • Accessoires: het toilet wordt hoe dan ook als een aparte ‘ruimte’ beschouwd in de badkamer. Probeer deze ruimte dan ook te voorzien van alle noodzakelijke voorzieningen die je in een aparte toiletruimte ook zou verwachten (toiletborstel, vuilnisbakje, etc.). Wat betreft deze accessoires dien je natuurlijk ook de moderne stijl te hanteren!
 
17 10 2014
Moderne badkamer? Dan mag een modern toilet niet ontbreken!
Ga naar de catalogus