De voordelen van een hangtoilet op een rijtje

Ben je bezig met de inrichting van je badkamer of toilet? En twijfel je nog tussen een hangtoilet en een staand toilet? Beide types worden nog altijd gebruikt, maar de laatste jaren zijn hangtoiletten aan een duidelijke opmars bezig. Om je keuze wat te vergemakkelijken, zetten wij de troeven van een hangtoilet op een rijtje.  

Ruimtelijk gevoel

Een hangtoilet is een staaltje hoogtechnologisch vernuft. De spoelbak is immers volledig in de muur ingebouwd en het toilet raakt de grond niet. Het toilet zweeft als het ware in de ruimte waardoor het – in tegenstelling tot een staand toilet – een licht en ruimtelijk effect oplevert. Hangende toiletten zijn ook geschikt voor kleinere ruimtes omdat ze minder plaats in beslag nemen. Bovendien passen ze bij elk type badkamer: modern, klassiek, design, trendy,…

Hangtoilet: elegantie ten top

Waarom kiezen mensen voor een hangend toilet? De look is nog altijd de voornaamste reden! Een hangtoilet steekt de ogen uit en is een en al elegantie. Hangtoiletten zijn dan ook blikvangers in je badkamer en zijn verkrijgbaar in heel wat uitvoeringen en modellen. Je vindt dus zeker een exemplaar dat bij de stijl van je badkamer en je smaak past.

Hangtoilet is ecologisch en onderhoudsvriendelijk

Hangtoiletten zijn uitgerust met een spaartoets. Boven het toilet zijn aan de muur twee knoppen geïnstalleerd: de kleine gebruik je voor een kleine spoelbeurt. Als je een hangend toilet in huis haalt, ben je dus zeker van een wc die zuinig met water omspringt.

Het onderhoudsgemak is een andere, niet te onderschatten troef. Omdat ze de grond niet raken, kan je de vloer onder het hangtoilet gemakkelijk schoonmaken.

Installatie en duurzaamheid

Veel mensen denken dat de installatie van een hangtoilet een complexe bedoening is, maar dat is een misvatting. Er wordt een kit meegeleverd met een handig stappenplan.

Verder hoef je je geen zorgen te maken over de stevigheid. Een hangtoilet kan tegen een stootje want het zit stevig in de muur verankerd met een stalen raamwerk.

17 01 2014
hangtoilet-lafiness
Ga naar de catalogus