Ontdek de mogelijkheden van een zitbad

Zitbaden worden meestal gebruikt in kleinere badkamers waar er geen plaats is voor een ligbad. Aan één kant is er een verhoging waarop je kan zitten en je benen bevinden zich aan de andere kant in het diepere gedeelte. In een kleine badkamer heb je wat meer fantasie nodig om
de inrichting op punt te stellen. Zitbaden spelen daar perfect op in. Ze zitten comfortabel en zijn hoe langer hoe meer ergonomisch. En, last but not least, is een zitbad heel handig wanneer je wat slechter te been bent.

Verschillende soorten baden

Een bad kies je op basis van je persoonlijke smaak, je budget en de ruimte die er beschikbaar is. Er zijn veel mogelijkheden voorhanden, zowel qua afmetingen, vormen en uitvoeringen. Naast zitbaden bestaan er grosso modo nog twee andere soorten baden.

  • Ligbaden komen voor in de meeste badkamers en zijn gewoonlijke 1,80 meter lang. Tegenwoordig kan je ze verkrijgen met allerlei ergonomische aspecten. De vorm van het bad sluit perfect aan bij de vorm van de persoon die erin plaatsneemt.
  • Combibad (bad douche combinatie): hierin kan je een bad en een douche in nemen. Aan de muur is een douchestang met douchekop bevestigd. Het voetengedeelte is breder dan bij een klassiek ligbad en bij het combibad hoort een gordijn of badwand.

 

Vrijstaande en ingebouwde zitbaden

Het grote voordeel van zitbaden is dat ze door de beperkte afmetingen in vrijwel iedere badkamer passen. Ze zijn ook ideaal wanneer je kleine kinderen hebt. Er zijn vrijstaande zitbaden verkrijgbaar, maar ook zitbaden die je kan inbouwen. Aangezien ze veel worden gebruikt, zijn zitbaden duurzaam en bestand tegen de tand des tijds. Een zitbad koop je immers voor het leven.

 

Zitbaden van Lafiness

Ook in de collectie van Lafiness vind je een zitbad terug. Het is gemaakt uit wit geëmailleerd plaatstaal en meet 150 cm (lengte) bij 70 cm (breedte) en weegt slechts 20 kg. Net als acryl is plaatstaal een duurzaam materiaal dat zacht en comfortabel aanvoelt. Bovendien is het onderhoudsvriendelijk en ziet het er elegant uit. Een ideale combinatie dus van schoonheid en functionaliteit!

15 05 2013
Lafiness zitbad
Ga naar de catalogus