Handgrepen voor een veilige badkamer

Veiligheid in de badkamer lijkt op het eerste gezicht misschien bijkomstig, maar is dat in werkelijkheid allerminst. Er zijn heel wat oplossingen voorhanden om van je badkamer een veilige plek te maken. Een daarvan zijn handgrepen. Ze kunnen naast verschillende toestellen worden geplaatst: de wastafel, het toilet en ook in de douche of het bad.

Niet alleen voor mindervaliden

Dikwijls denken we bij veiligheid in de badkamer aan mindervaliden, maar het geldt evengoed voor ouderen die zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving willen blijven wonen of kinderen die hun eerste stapjes zetten. De producten om een veilige badkamer te verkrijgen, zijn niet alleen handgrepen maar ook bijvoorbeeld klapzitjes en antislipmatten. Eigenlijk gaat het om handige hulpmiddelen die discreet aanwezig maar erg efficiënt zijn.

 

Handgrepen garanderen ergonomie in badkamers

Net zoals in kantoorruimtes is ergonomie in badkamers een opkomend verschijnsel. Handgrepen vormen daarvan een belangrijk onderdeel. Veiligheidsgrepen worden in wastafels geïntegreerd en hebben verschillende standen zodat iedereen (groot of klein) er gebruik van kan maken. Zo kan je probleemloos zelfstandig overeind komen en sta je ook stabiel op je benen. In combinatie met een antislipmat dus de perfecte veiligheidsmaatregel voor in de badkamer!

 

Veiligheidsgrepen voor het toilet

Ook in de badkamer wordt het toilet veelvuldig gebruikt. Uiteraard ga je het liefst alleen naar de wc. Er zijn handgrepen voorhanden die steun bieden aan de armen. Met de moderne technologieën en materialen ben je gegarandeerd van een stevige grip en sta je probleemloos weer op je voeten. Handig voor mensen die wat slechter te been zijn of wanneer je geblesseerd bent en je been of voet in het gips ligt.

 

Lafiness badgreep

Als je in bad gaat, biedt een handgreep hulp bij het in- en uitstappen. Het voordeel is dat ze overal rond het bad geplaatst kunnen worden en met zuignappen worden bevestigd. In een handomdraai zijn ze geïnstalleerd. Bovendien gaan ze lang mee. In combinatie met een hangzitje en een anti-slip-matje is de Lafiness badgreep de perfecte oplossing om de veiligheid in je badkamer te garanderen.

01 02 2013
Handgrepen zijn onmisbaar in een veilige badkamer
Ga naar de catalogus