Een hangtoilet plaatsen: zo ga je te werk

Hangtoiletten worden almaar populairder. Ondanks de meerprijs (in vergelijking met staande toiletten) kiezen meer en meer mensen ervoor. Een hangtoilet biedt dan ook tal van voordelen, denk maar aan de plaatsbesparing, de elegante look en het onderhoudsgemak. Wil je je bestaand toilet vervangen door een hangtoilet? Met dit stappenplan bereik je een optimaal resultaat.   

Staand toilet verwijderen

Om te beginnen moet je het oude staande toilet verwijderen. Maak de spoelbak los en giet het water eruit. Vergeet ook niet om de hoofdkraan van de waterleiding af te sluiten. Verwijder daarna de toiletpot.  

Frame bevestigen

Een hangtoilet wordt met een frame bevestigd. De pot moet ongeveer op veertig centimeter van de vloer geplaatst worden. Met de verstelbare poten kun je de hoogte van het frame aanpassen.

Zorg ervoor dat het frame waterpas staat (zowel verticaal als horizontaal).

Markeer de boorgaten van het frame op de muur. Boor de gaten, plaats de pluggen erin en schroef de bouten vast. Met de draadstangen wordt het toilet in de muur bevestigd. Zaag de afvoerbuis op maat en sluit ze aan op de afvoerleiding.

Muurpaneel plaatsen

Zodra het frame is bevestigd, plaats je het muurpaneel ervoor. Markeer en boor de gaten, en schroef het muurpaneel vast aan de muur.

Hangtoilet plaatsen: de afwerking

Het muurpaneel kun je afwerken met tegels of hout. Als de bekleding geplaatst is en vervolgens volledig opgedroogd, maak je de toiletpot aan de twee stangen vast. Tot slot plaats je het bedieningspaneel en bevestig je het deksel op de pot.

23 06 2015
Ga naar de catalogus