Een kleine badkamer? Kies dan voor deze badkamermeubelen!

We wonen met z’n allen hoe langer hoe kleiner. En dat heeft gevolgen voor alle ruimtes in huis. Het is zaak om de kamers optimaal te benutten, zonder aan comfort in te boeten. Zeker in je badkamer moet je omzichtig met de beschikbare ruimtes omspringen. In dit artikel ontdek je hoe je doordacht de juiste badkamermeubels kiest.

Comfort én functionaliteit

Je ’s morgensvroeg klaarmaken voor een nieuwe dag, ’s avonds een deugddoende douche nemen om van de dag te bekomen, tanden poetsen of je opmaken: in de badkamer spendeer je heel wat tijd. Je doet er dan ook goed aan om functionaliteit en comfort te combineren. Op die manier wordt je badkamer een aangename en gezellige plek om te vertoeven. Meer nog, je kunt er met volle teugen genieten van je wellness-moment.   

Een ruimtelijk gevoel in je badkamer

In een kleine badkamer moet je in de eerste plaats ruimte creëren. Op die manier wordt je badkamer optisch groter, wat het comfort alleen maar ten goede komt. Hoe kun je zo’n ruimtelijk gevoel creëren?

  • Daglicht doet wonderen.
  • Installeer badkamerverlichting op de juiste plaats.
  • Plaats je bad en/of douche op een strategische plek.
  • Kies de juiste badkamermeubels.

‘Less is more’ is een goed advies bij de inrichting van een compacte badkamer. Het is geen goed idee om je badkamer vol te stouwen met allerlei meubels en spullen. Hou het strak en discreet.  

Een kolomkast doet wonderen

Wil je een kleine badkamer inrichten? Dan moet je de ruimte optimaal benutten. Een kolomkast past perfect in dat plaatje. Ze ziet er stijlvol en elegant uit, is lang en smal en biedt heel wat opbergruimte. Bovendien kun je er designmatig heel wat kanten mee uit. Kies je favoriete uitvoering en kleur, en gebruik lak om de look van je kolomkast naar een hoger niveau te tillen.   

Een spiegelkast garandeert slimme opbergruimte

In een badkamer gebruik je heel wat accessoires zoals zeepflesjes, tandpastatubes, scheergerief, haarborstels, … Voor je het weet, laat je ze rondslingeren en ontstaat er een chaotisch sfeertje in je badkamer. Een spiegelkast biedt hier soelaas en is de ideale oplossing om alle accessoires netjes en handig op één plaats op te bergen.  

Maak tot slot ook gebruik van een wastafelmeubel. Zo kun je onder de lavabo (enkel of dubbel) heel wat spullen opbergen.  

28 05 2015
kleine badkamer
Ga naar de catalogus