Hoe de juiste badkamerverlichting kiezen?

Badkamerverlichting plaatsen betekent niet gewoon een lamp aan het plafond bevestigen. Je moet voldoende licht hebben tijdens het wassen, scheren en tanden poetsen. Maar wanneer je ’s avonds een ontspannend bad wilt nemen, is sfeerverlichting je ideale bondgenoot. Er zijn dus verschillende factoren in het spel. De verlichting in je badkamer moet uiteraard ook tegen vocht bestand zijn en energiezuinige badkamerlampen zijn tegenwoordig ook een must.

Badkamerlampen: praktische overwegingen

Bij het kiezen van badkamerverlichting moet je met een aantal factoren rekening houden. Wat is de stijl van je badkamer? Klassiek, modern, trendy,… Zorg ervoor dat de stijl van de badkamerlampen bij die van je interieur past. Hoe groot is je badkamer? Hoe groter de badkamer, hoe meer verlichting je nodig hebt en hoe hoger de lichtintensiteit. Verder moet je de badkamerlampen strategisch ook op de juiste plaatsen bevestigen.

Voor elke functie de juiste badkamerverlichting

Badkamerlampenzijn verkrijgbaar met verschillende armaturen: plafondlampen, wandlampen, inbouwspots, hanglampen,… Er zijn heel wat mogelijkheden en elk type heeft zijn specifieke functie. Denk vooraf goed na over welke type badkamerverlichting je waar wilt plaatsen.

 

  • Een badkamerlamp aan het plafond zorgt voor de juiste basisverlichting.
  • Een muurlamp is ideaal om sfeer te scheppen.
  • Voor de badkamerspiegel gebruik je gerichte verlichting die geen schaduw werpt.
  • In de douche kan je met spots werken. 
  • Wil je extra sfeer? Maak dan gebruik van dimschakelaars.

Badkamerlampen zorgen voor comfort en sfeer

Je spendeert heel wat tijd in de badkamer. Het moet een comfortabele ruimte zijn waar je tot rust komt en kan genieten. Badkamerlampen spelen daarbij een belangrijke rol. Badkamerverlichting creëert de juiste sfeer wanneer je ’s avonds na een lange werkdag een deugddoend bad neemt. ’s Morgens heb je dan weer het juiste licht nodig om je te scheren, je tanden te poetsen of je op te maken.

Energiezuinige badkamerverlichting

Energie besparen is hot en dat is ook van toepassing op de verlichting in je badkamer. Tegenwoordig wordt er ook bij de productie van badkamerlampen voluit de energiezuinige kaart getrokken. Vooral led-verlichting is aan een steile opmars bezig en doet de cijfers op je energiefactuur dalen. Spaarlampen kan je ook in de badkamer gebruiken, maar hou er wel rekening mee dat ze niet meteen fel schijnen.

17 01 2014
badkamerverlichting
Ga naar de catalogus