Hoe zelf een thermostatische douchekraan installeren in een douchecabine?

Een thermostatische douchekraan is handig, gebruiksvriendelijk en energiebesparend. Je stelt zelf de gewenste temperatuur van het water in, die de hele tijd constant blijft. Thermostatische kranen worden zowel in baden, douches als douchecabines gebruikt. Een thermostatische douchekraan installeren kan je perfect zelf doen. In dit artikel leggen we uit hoe je te werk gaat.

De troeven van een thermostatische douchekraan

Thermostatische douchekranen hebben heel wat troeven in petto. We zetten de voornaamste op een rijtje:

  • Ze zijn water- en energiebesparend.
  • Ze zijn veilig en voorkomen dat (kinder)handen verbranden.
  • Ze maken gebruik van de allernieuwste technologie.
  • Ze zijn onderhoudsvriendelijk en duurzaam.

Wist je trouwens dat thermostatische douchekranen doorgaans over een veiligheidssysteem beschikken waardoor je de temperatuur op bijvoorbeeld 38° C kan blokkeren? Je merkt het: een thermostatische douchekraan is een must in elke badkamer!

Zelf een thermostatische douchekraan installeren: stappenplan

Een thermostatische douchekraan installeren is helemaal niet moeilijk. Dankzij ons stappenplan wordt het nog gemakkelijker. Bekijk zeker ook de video onderaan dit artikel!

1. Hoofdwaterkraan dichtdraaien<

Zorg er om te beginnen voor dat de hoofdwaterkraan dichtgedraaid is. Zet de kranen open en wacht totdat er geen water meer uitkomt. De oude douchekraan kan je eenvoudigweg verwijderen door de sierstukken eraf te halen en de aansluitingen los te draaien.

2. Sierstukken en wateraansluitingen

Schroef de sierstukken over de wateraansluitingen. Stop de rubberen pakkingen in de kraantoevoer en een rubberen dichtingsring in de flexibele tube. Schroef de kraan vast op de aansluiting.

3. De finishing touch

Stop een rubberen afdichting in de riem voor de handdouche. Sluit de flexibele tube aan op de thermostatische kraan en plaats de handdouche in de houder. Draai de hoofdwaterkraan weer openen en geniet van een heerlijke douche!


video

16 12 2014
Hoe zelf een thermostatische douchekraan installeren in een douchecabine?
Ga naar de catalogus