Thermostatische kraan: gebruiksvriendelijk en veilig

Dankzij een thermostatische kraan kan je zelf de temperatuur van het warm water instellen. De technologie in de kraan zorgt er ook voor dat het water voortdurend dezelfde temperatuur behoudt. Je hoeft dus nooit zelf koud en warm water te mengen en de juiste temperatuur te ‘zoeken’. Thermostatische kranen moet je goed onderhouden omdat anders het risico op kalkafzetting verhoogt.

Praktische blikvanger in je badkamer

Een thermostatische kraan is heel gebruiksvriendelijk. Bovendien bevat ze een veiligheidsknop die de temperatuur op 38°C blokkeert: een extra veiligheid die handig is wanneer je kleine kinderen hebt. Thermostatische kranen worden vooral gebruikt in baden en douches. Net zoals andere kranen zijn ze verkrijgbaar in allerlei vormen en afmetingen. Kranen zijn per definitie blikvangers in je badkamer dus je besteedt best de nodige aandacht aan het kiezen van een mooi exemplaar.

 

Thermostatische kraan: energie- en waterbesparend

Het grote voordeel van een thermostatische kraan is de water- en energiebesparing. Het water is binnen de kortste keren op de juiste temperatuur. Je hoeft dus niet onnodig te ‘zoeken’ naar de juiste verhouding tussen koud en warm. De meeste modellen zijn tegenwoordig ook voorzien van een spaarstand waarmee je nog minder water verbruikt.

 

Thermostatische kranen in duurzaam materiaal

Naast het mooie design is de degelijkheid van groot belang. Een thermostatische kraan wordt veelvuldig gebruikt en is dan ook uit duurzaam materiaal gemaakt. De temperatuur aan de buitenkant mag ook niet te hoog oplopen om te voorkomen dat je je handen verbrandt.

 

Kalkafzetting voorkomen

Water bevat kalk en dat kan zich afzetten op de kraan waardoor ze niet meer naar behoren functioneert. Goed onderhoud is dus de boodschap. Gelukkig snelt de techniek je hier ook te hulp. Een thermostatische kraan bevat een onderdeel dat de temperatuur regelt en in koper is gewikkeld. Dat zorgt ervoor dat kalkafzetting onmogelijk is.

26 04 2013
Thermostatische kranen zijn gebruiksvriendelijk en veilig
Ga naar de catalogus