Voor elke badkamer een geschikte douchecabine

Een douchecabine is een handig ding en bewijst vooral zijn nut in kleine badkamers. Het is op-en-top praktisch en je hoeft geen bad te installeren om volop te kunnen genieten. Bovendien zijn douchecabines in verschillende formaten en afmetingen verkrijgbaar, waardoor je zeker een exemplaar vindt dat in je badkamer past. Wat zijn de overige troeven? Wij zetten ze op een rijtje!

Verschillende soorten douchecabines in allerlei stijlen

Heb je een krappe badkamer? Dan is een douchecabine ideaal. Maar ook in ruime badkamers komen douchecabines tot hun recht. Douchecabines zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De meest voorkomende zijn: 80 x 80 en 90 x 90.

Verder vind je douchecabines ook in verschillende stijlen. Een landelijke, moderne, design of retro badkamer? Voor elk type is er een bijhorende douchecabine.

Duurzame materialen en onderhoud

Douchecabines hebben lange tijd een slecht imago gehad omdat ze er wat goedkoop en krakkemikkig uitzagen. Maar die tijd ligt gelukkig achter ons. Ze zijn niet alleen een lust voor het oog, maar moeten ook duurzaam zijn. Een douchecabine wordt heel veel gebruikt en moet tegen een stootje kunnen. Verder is ook de onderhoudsvriendelijkheid van groot belang. Acryl is een materiaal dat die twee eigenschappen combineert. Bovendien kan het een optimale prijs-kwaliteitverhouding voorleggen.

Douchecabine plaatsen: waarmee rekening houden?

Ben je een handige harry? Dan kun je een douchecabine zelf plaatsen. In het andere geval doe je het best een beroep op een specialist. Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten bij de installatie:

  • De waterdichtheid van de vloer en de muren
  • Een juiste waterafvoer
  • Een doordachte afbakening van de natte zone.

Douchecabines met extra accessoires

Als je voor een douchecabine opteert, kun je een standaard model kiezen met een basic uitrusting. Maar je kunt ook verder gaan en je cabine omtoveren tot een echt wellness-oord. Om te beginnen is een ingebouwde thermostatische kraan een absolute aanrader. Daarnaast kies je uit de volgende opties: regendouche, stoomfunctie en een systeem met hydromassage. Genot gegarandeerd!

Wil je net dat tikkeltje meer? Opteer dan voor een inloopdouche!

18 07 2014
De troeven van een douchecabine.
Ga naar de catalogus