Met een Lafiness inloopdouche schep je sfeer in de badkamer

De tijd dat een douche een (te) klein en onaangenaam hokje achter een plastic gordijn was, ligt gelukkig al een hele tijd achter ons. Het tegenovergestelde concept is meer en meer in opmars. Een Lafiness inloopdouche creëert een ruimtelijk gevoel en schept een ontspannen en gezellige sfeer in je badkamer.

Een inloopdouche voor ieder type badkamer

Inloopdouches passen bovendien in zo goed als ieder type badkamer: van landelijk en retro tot modern en design. Het begrip inloopdouche mag je letterlijk nemen: zodra je in de badkamer bent, loop je er zo in. Een Lafiness inloopdouche heeft immers een platte bodem die gelijkloopt met de badkamervloer. Voor de afvoer van het water is er een onzichtbare helling in de bodem verwerkt.

Vrijstaande inloopdouche

Een inloopdouche heeft geen deur. Hij kan ingesloten zijn door drie wanden (uit glas of metselwerk), maar evengoed door slechts één wand (voor het kraanwerk). In dat geval spreken we van een open of vrijstaande inloopdouche. Die wordt dikwijls gewoon in het midden van de badkamer geplaatst. Het open gevoel zorgt voor een unieke douche-ervaring.

Inloopdouches in alle vormen en maten

Inloopdouches zijn heel populair bij mensen die een nieuwbouw plannen. Maar ook als je je woning renoveert kan je perfect een Lafiness inloopdouche installeren. De plaats die je nodig hebt voor een ligbad, volstaat voor een inloopdouche. Een van de grote voordelen is dat de afmetingen van een inloopdouche heel flexibel zijn. De vorm en de afmetingen kan je eigenlijk zelf kiezen.   

Een inloopdouche: blikvanger in je badkamer

Inloopdouches zijn echte design blikvangers in je badkamer. Ze trekken meteen de aandacht en als je ze combineert met een mooie design douchekop is het plaatje helemaal af. Bovendien zijn ze bijzonder praktisch en heel onderhoudsvriendelijk. Zorg wel voor voldoende ventilatie om schimmelvorming te voorkomen.   

Praktische tips

Bij een inloopdouche moet het hoogste punt van de afvoerbuis onder het vloerniveau liggen en minimaal 85 mm onder de douchebodem gemonteerd worden. Zorg voor waterafstotend en kwalitatief voegwerk want anders kunnen voegen verkleuren en vuil worden. Vermijd ook gladde tegels want daarover kan je uitglijden en je lelijk bezeren.

21 11 2012
Met een inloopdouche maak je het helemaal gezellig in je badkamer.
Ga naar de catalogus