Tip van de maand: acrylpanelen in inloopdouches

De populariteit van inloopdouches neemt alleen maar toe. Ze geven een ruimtelijk gevoel wanneer je onder de douche staat en bieden ook esthetisch een echte meerwaarde. Inloopdouches vind je in allerlei afmetingen en ook de wandbekleding is heel divers. Dikwijls worden er (mozaïek) tegels gebruikt, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Zo vormen acrylpanelen een volwaardig alternatief: ze zijn bekoorlijk, duurzaam en onderhoudsvriendelijk.Inloopdouches: modern en luxueus

Inloopdouches komen dikwijls voor in moderne interieurs. Ze zorgen voor een strakke en eigentijdse look en zijn wat luxueuzer dan bijvoorbeeld douchecabines. Uiteraard moet je voldoende plaats in je badkamer hebben om een inloopdouche te installeren. Vooral met de technische aspecten zoals de waterafvoer en de precieze plaatsing moet je rekening houden.

 

Tegels als wandbekleding

In heel wat inloopdouches worden tegels gebruikt, zowel voor de vloer- als de wandbekleding. Het mag dan bij vele mensen tot de verbeelding spreken, toch zijn er ook nadelen aan verbonden. Door de voegen kan er water sijpelen, wat je met vochtproblemen opzadelt. Als je voor tegels gaat, zorg er dan zeker voor dat de tegels waterafstotend zijn. Sommige tegels kunnen ook erg glad worden wanneer ze vochtig zijn wat tot glijpartijen en blessures kan leiden.

 

Inloopdouches met acrylpanelen

Je hoeft je inloopdouche niet met wandtegels uit te rusten. Acrylpanelen zijn een uitstekend alternatief. De Vistelle hoogglans acryl panelen van Lafiness hebben heel wat troeven. Ze zien er stijlvol uit, zijn gemakkelijk te installeren en gaan lang mee. Dankzij de harde coating blinken ze uit in degelijkheid. Het egale en gladde oppervlak zorgt ervoor dat ze heel gemakkelijk zijn in onderhoud. Een ware verademing in vergelijking met tegels!

22 04 2013
inloopdouches met acrylpanelen
Ga naar de catalogus