Een douchecabine plaatsen kan overal

Douchecabines zijn een heel praktische oplossing, vooral voor wie een kleine badkamer heeft. Denk maar aan appartementen met een compacte badkamer of studentenkoten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en je kan ze overal plaatsen. Om plaats te besparen worden douchecabines in de meeste gevallen in een hoek geïnstalleerd. Ben je een doe-het-zelver? Dan kan je een douchecabine plaatsen perfect zelf doen. Het volstaat om de instructies van de fabrikant te volgen om deze klus tot een goed einde te brengen.

Praktische en compacte oplossing

Een douche heeft heel wat troeven te bieden. Het vergt weinig tijd om een douche te nemen in vergelijking met een bad. Je verbruikt ook minder water en energie wat merkbaar zal zijn op je maandelijkse facturen. En een douche nemen is uiteraard verkwikkend, ’s avonds na een lange werkdag of na een trainingssessie. Maar een douchecabine plaatsen staat vooral synoniem met comfortabel douchen. Het is een handige oplossing die je op elk moment van de dag douchegenot bezorgt.

 

Douchecabine plaatsen: aandachtspunten

Een douchecabine bestaat uit verschillende onderdelen: de douchebak, de glazen wandpanelen, een douchestang en een douchekop. De standaard afmeting van een douchecabine is 80 x 80 cm, maar er zijn ook kleinere en grotere maten (70 x 70 of 90 x 90). Verder heb je ook de keuze tussen een vierkante of rechthoekige vorm. Hoe gaat het praktisch in zijn werk en waarop moet je letten? Bij een douchecabine plaatsen zijn dit de belangrijkste aandachtspunten:

  • Een goed werkende waterafvoer;
  • De waterdichtheid van de vloer en de wanden;
  • Een goede afbakening van de natte zone en de rest van de kamer.

 

Naden dichten om schimmel te voorkomen

In de meeste gevallen wordt bij het plaatsen van een douchecabine gekozen voor een opbouw model. Dankzij een verhoging kan je een zijwaartse afvoer voorzien. Voor het plaatsen van de sifon moet je voldoende hoogte voorzien. Het is ook heel belangrijk om de naden tussen de muur en de douchecabine te dichten met speciale silicone voor sanitair. Anders ontstaat er schimmel wat je muren en vloer beschadigt en een ongezonde lucht veroorzaakt.

15 04 2013
Douchecabines zijn een handige oplossing, vooral in kleine badkamers. En een douchecabine plaatsen kan je perfect zelf doen.
Ga naar de catalogus