Voorkom kalkaanslag in je douche met een antikalklaag

Het aantal keer dat we een douche nemen is niet te overzien. Zeker als je een gezin hebt, wordt de douche dagelijks meerdere keren gebruikt. Veelvuldig gebruik betekent ook veel onderhoud. Kalkaanslag is een veel voorkomend probleem bij douches. Maar als je een douche met antikalklaag kiest, krijgt kalk geen enkele kans.

Preventief onderhoud

Wanneer je een douche neemt, wil je heerlijk genieten na een lange werkdag. Of je ’s ochtends verwennen vooraleer je de deur uitgaat. Een douche moet synoniem blijven met ontspanning en uiteraard wil je dat hij proper is. Als een douche er vuil uitziet, is het allerminst leuk om erin te stappen. Daarom mag je het onderhoud niet uit het oog verliezen, zeker omdat een douche heel veel wordt gebruikt. Ga daarom preventief te werk en kies voor een douche met antikalklaag.

 

Geef kalkaanslag geen kans

Een antikalklaag is een dun laagje dat op de oppervlakte van het douchescherm is aangebracht. Bij acryl douches is het dikwijls standaard voorzien. Een antikalklaag stoot water en vuil af waardoor je douche er piekfijn blijft uitzien. Zo hoef je na elke douchebeurt geen tijd te verliezen met het proper maken van de douche. En geef je kalkaanslag geen kans!

 

Kalkaanslag vermijden met schoonmaaktips

Ook al opteer je voor een douche met antikalklaag, toch doe je er goed aan om een aantal eenvoudige schoonmaaktips in acht te nemen. Ze kosten je amper tijd en hebben een positieve impact op de duurzaamheid en de uitstraling van je douche en douchekraan. Wanneer je de douche hebt gebruikt, wrijf je hem droog met een doek om kalkaanslag te vermijden. Tot slot is het ook aan te raden om je douche regelmatig met een zacht reinigingsproduct schoon te maken. Zo behoud je altijd een mooi blinkende douche waarin je met plezier plaatsneemt!

15 02 2013
Kalkaanslag in je douche voorkomen? Kies voor een douche met antikalklaag!
Ga naar de catalogus