Beperk je waterverbruik met een waterbesparend toilet

We verbruiken gemiddeld 110 liter water per dag. Het toilet neemt daarvan 30 liter voor zijn rekening en komt daarbij op de tweede plaats na bad en douche (goed voor zo’n 45 liter). Een aanzienlijke hoeveelheid dus met een grote invloed op je waterfactuur. Maar er is een remedie: je kan het waterverbruik van je gezin beperken door een waterbesparend toilet van Lafiness te kiezen.  Kiezen is niet moeilijk want alle wc's van Lafiness zijn voorzien van een waterbesparende functie. Wij helpen je graag meer water te besparen zodat de factuur laag blijft.

Waterverbruik beperken betekent een lagere waterfactuur

Water is een kostbaar goed. 70% van de aarde is bedekt met water, maar daarvan kunnen we maar 0,6% gebruiken. Je waterverbruik beperken helpt dus om deze natuurlijke bron en het milieu te sparen. Bovendien maakt het financiële aspect het meer dan interessant om je waterverbruik onder de loep te nemen.

Waterverbruik verminderen met moderne toiletten

Alle Lafiness toiletten hebben tegenwoordig een spaarknop die heel wat zuiniger werkt dan oude wc’s. Traditionele toiletten verbruikeen 9 tot 12 liter per spoelbeurt. Met een modern toilet spoel je 6 liter water per keer door waardoor je het gemiddelde waterverbruik van je gezin dus beperkt.   

Waterverbruik beperken dankzij spoelkeuzeknop

Maar je kan nog een stap verder gaan en voor een Lafiness toilet met spoelkeuzeknop opteren. Aan dit type waterbesparend toilet zijn er twee knoppen voorzien: een voor een kleine en een voor een grote boodschap. Voor een kleine boodschap verbruik je ongeveer 3 liter water per spoelbeurt. Verder is het ook mogelijk om een toilet met spoelonderbreker te verkrijgen. Daarmee kan je de spoelbeurt op ieder moment onderbreken om zo het waterverbruik extra in te perken. Ideaal voor een  "kleine boodschap". 

22 11 2012
Dankzij een waterbesparend toilet met spoelkeuzeknop is het mogelijk om je waterverbruik te verminderen.
Ga naar de catalogus