Wereld Toilet Dag zet belang wc’s in de schijnwerpers

De World Toilet Organisation heeft 19 november uitgeroepen tot Wereld Toilet Dag. Het is een dag om stil te staan bij het belang van toiletten en de tijd die we er doorbrengen. Eigenlijk is de wc een dikwijls schromelijk onderschat hoekje van ons huis dat niet alleen functioneel is, maar waar we ook tot rust komen.

Op de wc neem je tijd voor jezelf

Toiletten zijn er in verschillende vormen en afmetingen. Staande wc’s of hangende toiletten, iedereen heeft z’n persoonlijke voorkeur. Gemiddeld brengen we ongeveer 1 jaar van ons bestaan door op het toilet. We doen er niet alleen onze behoefte, maar nemen ook de tijd om in alle rust een boek of de krant te lezen of onze smartphone te gebruiken. Een wc biedt de mogelijkheid om even tijd te nemen voor onszelf en de dagdagelijkse beslommeringen te vergeten. Reden te meer om er een comfortabele en aangename plek van te maken.     

Wereld Toilet Dag vestigt aandacht op belang wc’s

Sanitaire basisvoorziening is evenwel niet voor iedereen weggelegd. Voor ons westerlingen is het een evidentie, maar meer dan 2,6 miljard mensen op onze planeet beschikken niet over een degelijk toilet of latrine. Op dat gebied is er dus nog heel wat werk aan de winkel, net zoals wat betreft de toegang tot veilig drinkbaar water in de derde wereld. De Wereld Toilet Dag is het moment om het taboe rond ‘toiletten’ te doorbreken en de nood aan investeringen in wc’s onder de aandacht te brengen.

Neem zelf deel aan de Wereld Toilet Dag

De Wereld Toilet Dag wordt in meerdere landen gevierd met allerlei evenementen. In meer dan 19 landen worden er acties georganiseerd. Een daarvan is de ‘Big Squat’: zoveel mogelijk mensen zitten samen en tegelijkertijd gehurkt om aandacht te vragen voor het belang van toiletten. Hou je dus klaar en doe op 19 november je duit in het zakje!

19 11 2012
De Wereld Toilet Dag is de gelegenheid om even stil te staan bij het belang van de wc.
Ga naar de catalogus