Waarom kiezen voor een instapdouche?

Kies je voor een klassieke douchecabine in je badkamer of lijkt een moderne instapdouche jou wel wat? In het laatste geval hebben we goed nieuws. Een instapdouche biedt namelijk, naast zijn moderne uitstraling, nog veel meer voordelen. Benieuwd? We lijsten de troeven voor je op.

Plaats genoeg in de douche

Het probleem met de klassieke douchecabine is dat die vaak te klein uitvalt. En douchen in een te kleine ruimte is niet aangenaam; je moet op zijn minst rond je eigen as kunnen draaien om comfortabel te kunnen douchen. Dat probleem is helemaal van de baan als je kiest voor een instapdouche. Het feit alleen al dat je geen opstapje hebt en rechtstreeks vanaf de badkamervloer je douche instapt, bezorgt je het gevoel dat je plaats te over hebt.

Onderhoudsvriendelijke instapdouche

Die naadloze overgang van vloer naar douche heeft nog een ander voordeel: het maakt je instapdouche bijzonder onderhoudsvriendelijk. Je kunt in één moeite door de badkamervloer én de douche dweilen. Makkelijk, toch?

Rustgevende regendouche

De meeste mensen die kiezen voor een instapdouche, opteren ook voor een speciale douchekop. Ze installeren namelijk een regendouche. Op die manier combineer je de volle bewegingsvrijheid in je instapdouche met het rustgevende effect van brede waterstralen die aanvoelen als een zachte regenbui. Voor de liefhebbers van een tropisch sfeertje bestaan er zelfs regendouches met kleureffecten.

Makkelijk toegankelijk

Investeren in een instapdouche is investeren in gebruiksgemak. Door het gebrek aan een opstapje is een instapdouche veel makkelijker toegankelijk. Dat maakt deze badkameroplossing bij uitstek geschikt voor mensen die minder goed te been zijn, zoals senioren. Logisch dus dat veel seniorenflats of kangoeroewoningen tegenwoordig standaard uitgerust worden met een instapdouche.

Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en modellen? Die staan uitgestald in onze showroom. Onze badkamerspecialisten geven je graag de nodige uitleg!

11 08 2015
instapdouche
Ga naar de catalogus