Tover met enkele ingrepen een luxe badkamer tevoorschijn!

Droom je ook van een luxe badkamer met een sauna, stoomcabine en alle pracht en praal er bovenop? Maar vormt je budget een wig tussen droom en daad? Geen nood, met enkele kleine aanpassingen kun je je badkamer toch een luxueuze uitstraling bezorgen.

Breng mozaïektegels aan

Mozaïektegels zijn nog altijd heel populair in badkamers. Hun kleine afmetingen zorgen voor een rijke keuze aan mogelijke decoraties en inrichtingen. Mozaïek wordt vaak geassocieerd met verschillende kleurencombinaties, maar het gebruik van eenzelfde kleur zorgt voor een meer moderne en elegante look. Mozaïektegels worden meestal aangebracht op plaatsen waar men een accent wil plaatsen, zoals bijvoorbeeld in en rond de douche.

Plaats een inloopdouche

Veel mensen associëren een inloopdouche met een luxe badkamer. Een inloopdouche geeft je badkamer alleszins extra uitstraling en vergroot het ruimtelijke effect. Het design van de kamer wordt minder onderbroken en vloeit als een geheel in elkaar over. Bovendien is een inloopdouche handig in gebruik en erg onderhoudsvriendelijk.

Go black

Luxe hoeft niet altijd synoniem te staan voor een goud- of zilverkleurig interieur. Een zwarte badkamer roept eveneens een sfeer van luxe en weelde op. Een donkere badkamer hoeft ook niet meteen kleiner te lijken. Door grote tegels te gebruiken, creëer je meteen extra ruimte.

Tip: kies voor een bad in witte marmer of natuursteen. Het contrast met zwarte vloeren en wandtegels zorgen voor een origineel en uniek design.

Kies voor nostalgische kranen

Nostalgische kranen vallen op door enkele specifieke kenmerken in hun afrondingen, vormen en handgrepen, die zo lijken weggelopen uit de periode vanaf het Parijse interbellum tot de jaren vijftig van vorige eeuw. Hun rijke kleurenpallet – bestaande uit chroom, goud, koper, platina, roestvrij staal of messing – creëert de extra retrolook voor het luxueuze design van een traditionele of landelijke badkamer.

Spotverlichting

Door te kiezen voor spots als plafondverlichting creëer je een gezellige, sfeervolle en warme look. In combinatie met een elegant meubilair bezorgt het je badkamer een weelderige uitstraling.

31 07 2015
Zo creëer je zelf een luxe badkamer
Ga naar de catalogus