Handige tips and tricks om je badkamer te ontwerpen

Vind je niet meteen je gading tussen het bestaande aanbod aan badkamers? En wil je graag zelf de badkamer van je dromen ontwerpen? Let dan zeker op volgende zaken.

Hou rekening met de grootte van de ruimte

Bij het ontwerp van je droombadkamer moet je op voorhand de grootte van de ruimte goed inschatten. Afhankelijk van de oppervlakte van de kamer merk je of er eventueel ruimte is voor een groot ligbad met aparte douchecabine, of dat je tevreden moet zijn met de combinatie van een bad en een muurdouche. Is er plaats voor een toilet? Waar wil je de spiegel hangen? En wat wordt de locatie en de omvang van je badkamermeubels? Allemaal vragen die je pas kan beantwoorden nadat je eerst een goed idee hebt van de beschikbare oppervlakte.

Kies een unieke stijl

Mooie badkamers stralen warmte, elegantie en klasse uit. Bepaal bij het ontwerp van je badkamer ook de stijl die je verkiest. Badkamers kunnen modern, klassiek, natuurlijk of landelijk ogen. Je hebt dus keuze genoeg. Zorg wel dat je eenzelfde stijl volledig doortrekt in de gehele inrichting van je badkamer. Een klassiek bad met een modern badkamermeubel vloekt in je interieur en beperkt de uitstraling ervan. Het is ook belangrijk om een passende vloer en muurbekleding te kiezen. Grote badkamertegels, mozaïek of hout: je kan een badkamer heel aparte looks aanmeten.

Zet alles op papier

Heb je beslist welk soort bad en douche je wil en waar je badkamermeubels komen te staan? Met andere woorden: zie je die prachtige badkamer al helemaal voor je? Mooi zo! Zet dan alles eerst op papier vooraleer je naar de winkel en de leverancier trekt. Foutjes zijn rap gemaakt, en die zijn nadien nog moeilijk recht te trekken eenmaal het materiaal is aangekocht. Teken dus een volwaardige schets en bewaar deze eventueel op je computer. Hou zeker ook rekening met leidingen en aansluitingen van radiatoren. Het heeft geen zin om in een bepaalde hoek een douche te voorzien als daar geen waterleiding in de muur zit.

28 07 2015
Enkele tips om je badkamer te ontwerpen
Ga naar de catalogus