De perfecte regendouchekop: genieten met een beperkt verbruik

Steeds meer mensen kiezen voor een regendouche in de badkamer. Het zalige ontspannende gevoel van regen op de huid zorgt voor een superieure douche ervaring. Regendouches hebben wel de reputatie om veel water te verspillen. De perfecte regendouchekop combineert een breed wateroppervlak met een beperkt verbruik.

Zalig ontspannen met een regendouche

De naam zegt het zelf: een regendouchekop geeft het gevoel alsof je een warme, malse regenbui over je heen krijgt. Dit komt door de veel bredere douchekop, waardoor de waterstralen over een grotere oppervlakte worden verdeeld en zachter aanvoelen.

Regendouches zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren. Vaak worden ze geïnstalleerd bij een inloopdouche, al zijn ze ook geschikt voor de traditionele douchecabine. De afmetingen van de douchekop van een regendouche kunnen sterk verschillen: veel regendouchekoppen hebben een doorsnede van 20 centimeter, al bestaan er zelfs met een doorsnede van liefst 40 centimeter.

Kies voor een waterbesparende douchekop

Door de bredere omvang van de douchekop verbruikt een regendouche meer water dan een klassieke douche. In absolute cijfers uitgedrukt, verbruik je met een normale douchekop ongeveer 11 liter water. Met een regendouchekop stijgt dit naar 25 liter. Niet meteen bevorderlijk voor het milieu en je waterfactuur.

Wil je toch een regendouche installeren, kies dan voor een waterbesparende douchekop. Deze ecologische douchekoppen verkleinen de doorstroming van het water door er lucht aan toe te voegen. Toch merk je daar tijdens het douchen niets van. Ook bij een regendouche blijft het genot van je intense douche ervaring gewaarborgd.

Een waterbesparende douchekop reduceert je waterverbruik met liefst een kwart. In het geval van een regendouche gaat het om een daling van gemiddeld 25 liter naar 17 liter. Op jaarbasis maakt dit een groot verschil in de eindafrekening van de watermaatschappij. 

24 07 2015
Ga voor de ideale regendouchekop
Ga naar de catalogus