Geef je toiletruimte extra cachet met de passende toiletspiegel

Veel mensen verkiezen om ook in hun aparte toiletruimte een spiegel op te hangen. Dat is namelijk altijd handig om snel even je haar goed te leggen of je make-up te controleren. Bovendien geeft een spiegel het interieur van je toiletruimte toch wat extra cachet. Ben je zelf op zoek naar een toiletspiegel? In dit artikel geven we je alvast wat inspiratie.

Toiletspiegel: met of zonder verlichting?

De toiletruimte is vaak de kleinste kamer in je woning. Indien je al over een plafondverlichting beschikt, is het vaak niet nodig om boven of op je spiegel nog extra verlichting te voorzien. In dat geval opteer je het best voor een toiletspiegel zonder verlichting. Afhankelijk van de locatie, je behoeften en de inrichting van je toiletruimte kies je de meest geschikte afmetingen.  Er bestaat een ruim assortiment aan klassieke niet-verlichte toiletspiegels, in alle maten en vormen. Ongetwijfeld vind je dus een exemplaar dat qua design het best bij je interieur past.

Verlichte spiegels: LED, TL of halogeen

Ondanks de kleinere ruimte blijft een extra licht boven je spiegel vaak erg handig. Ga je voor een toiletspiegel met verlichting? Dan kun je kiezen voor LED-verlichting, halogeen of TL.

Een halogeenlamp heeft een hoger rendement en een langere levensduur dan een gewone gloeilamp. In combinatie met kristalglas verzeker je jezelf van een prachtig design.

TL lampen bestaan uit de klassieke buis die de volledige bovenrand van je spiegel bedekt. Bij TL is de lichtopbrengst vijf keer zo groot als bij een gloeilamp.

Beschik je over een badkamer met een warme, natuurlijke look? En wil je dit specifieke design graag doortrekken naar je toiletruimte? Opteer dan voor een LED spiegel aan je muur. Door LED te gebruiken, bespaar je bovendien bijna twintig keer zoveel ten opzichte van gloeilampen en dubbel zoveel als bij standaard spaarlampen.

Visagie spiegels: de combinatie van klasse en elegantie

Gebruik je de toiletruimte ook regelmatig om wat extra make-up aan te brengen? Dan is een visagie spiegel wel iets voor jou. Dit soort spiegel wordt omringd met een hele rij kleinere lampen, die je een optimaal visueel effect garanderen. Hierbij kun je kiezen tussen LED lampen of gloeilampen. Creëer extra design door je visagie spiegel te laten afwerken met een houten kader. Klasse en elegantie met elkaar gecombineerd.

Spiegels met verwarming

Net zoals in je badkamer kun je in de toiletruimte een verwarmde spiegel ophangen. Handig en gezellig voor de koudere dagen. Als je een stopcontact naast de spiegel plaatst, kunnen mannen de toiletruimte ook gebruiken om zich te scheren. Praktisch als je weinig tijd hebt en je partner de badkamer bezet. 

21 07 2015
Ga naar de catalogus