Waarom de ene badkuip de andere niet is

Badkuipen zijn verkrijgbaar in allerlei formaten en vormen. Een ligbad, zitbad of vrijstaand bad? Een strak design of een klassieke look? Het zijn keuzes die je moet maken wanneer je een badkuip in huis haalt. Wij zetten de verschillende mogelijkheden op een rijtje en maken je wegwijs.

Verschillende stijlen en uitvoeringen

Heb je een moderne, design, landelijke of klassieke badkamer? Voor elk type bestaat de geschikte badkuip. Strakke lijnen, een rechthoekig en strak formaat of afgeronde hoeken: het is allemaal mogelijk. Als je een grote badkamer hebt, kun je een vrijstaand bad plaatsen. Ben je een nostalgisch type en hou je van de typisch Britse stijl? Ga dan voor een vrijstaand bad op pootjes.

Welk materiaal kiezen?

Badkuipen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Dit zijn de populairste:

  • acryl: elegant, duurzaam en onderhoudsvriendelijk
  • composiet: samengestelde materialen zoals natuursteen in combinatie met kunststof
  • plaatstaal: robuust en oerdegelijk

Welk materiaal je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Uiteraard zijn de prijs-kwaliteitverhouding en het comfort ook van belang. Hou zeker ook de onderhoudsvriendelijkheid en degelijkheid in het oog.

Zitbad, ligbad of bad-douchecombinatie?

De meeste mensen kiezen voor een standaard ligbad van 180 cm bij 80 cm. Maar er zijn ook alternatieven zoals een zitbad of een bad-douchecombinatie. Een zitbad is vooral aangewezen als je een kleine badkamer hebt. Bad-douchecombinaties zijn dan weer handig en erg in trek in compacte badkamers.

Je badkuip proper houden

Het materiaal van je badkuip is van doorslaggevend belang voor de onderhoudsvriendelijkheid. Acryl staat bekend als een onderhoudsvriendelijk materiaal, net zoals porselein. Ook krasbestendigheid is een belangrijk criterium.

Let er tot slot op dat je het materiaal in ere houdt en gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Anders kan je badkuip beschadigd raken.  

14 07 2015
badkuip
Ga naar de catalogus