Wegdromen met nostalgische kranen

Ben je een geboren romanticus met een grote fascinatie voor lang vervlogen tijden? Construeer dan de sfeer van het verleden in je badkamer met het klassieke design van nostalgische kranen. In combinatie met andere retro accessoires, zoals porselein of keramiek, maak je van je badkamer een teletijdmachine waarin je de moderne wereld even ontvlucht.

De kenmerken van nostalgische kranen

Nostalgische kranen vallen op door enkele specifieke kenmerken in hun afrondingen, vormen en handgrepen, die zo lijken weggelopen uit de periode vanaf het Parijse interbellum tot de jaren vijftig van vorige eeuw. Hun rijke kleurenpallet bestaande uit chroom, goud, koper, platina, rvs of messing – creëert de extra retrolook die van nostalgische kranen een meerwaarde maakt voor het design van een traditionele of landelijke badkamer. De klassieke sfeer bezorgt je badkamer een extra cachet.

Nostalgische kranen: voor traditioneel klassiek of gezellig landelijk

Retro badkamerkranen passen zowel in een klassiek als een modern interieur. Die veelzijdigheid vormt een van de sleutels voor hun succes.

Volgens badkamerspecialisten sluiten nostalgische kranen echter het best aan bijeen traditioneel klassieke badkamer of een landelijke badkamer. De klassieke badkamer bevat veel luxueuze materialen en retro-invloeden, zoals antieke wastafels. Je opteert het best voor nostalgische kranen van roestvrij staal of messing. De landelijke badkamer combineert retro-elementen met natuurlijke materialen, zoals rieten wanden, koperbruine kranen of houten accessoires. Het geheel heeft een vrij uniforme look, zonder dat er grote kleurcontrasten aan te pas komen.

Retro look met hoogtechnologisch binnenwerk

De retrolook van nostalgische kranen doet allerminst afbreuk aan hun kwaliteit. De badkamerkranen zijn gemaakt met oog voor detail en uitgerust met een hoogtechnologisch binnenwerk. Bovendien bestaan ze uit duurzaam, onderhoudsvriendelijk materiaal. Een combinatie van vakwerk en decoratie. 

07 07 2015
nostalgische kranen
Ga naar de catalogus