Badhandgrepen: een slimme zet!

Wanneer de tijd het toelaat, is er niks zo ontspannend als een uitgebreid bad. Relaxen in het warme water, het schuim op je huid en de geur van oliën die zich over de hele badkamer verspreidt. De juiste sfeerverlichting maakt het plaatje compleet. In zulke omstandigheden durft de concentratie wel eens te verslappen, met alle gevolgen voor je veiligheid. Met badhandgrepen zet je elk risico buitenspel.

Badhandgrepen: vermijd val- en glijpartijen

Minder mobiele mensen gebruiken vaak een badhandgreep als ondersteuning wanneer ze in of uit baad willen stappen. Maar in feite is deze greep voor iedereen een handig hulpmiddel. Over een natte vloer of een gladde badwand kun je namelijk gemakkelijk uitglijden, met soms zware valpartijen en pijnlijke blessures tot gevolg. De extra houvast van een badhandgreep reduceert dit risico aanzienlijk, en verhoogt zo je eigen veiligheid en comfort. Een antislipmat op je vloer maakt het plaatje compleet.

Hoe kies ik een goede badhandgreep?

Bij de keuze van een badhandgreep moet je met verschillende factorenrekening houden: de plaats van installatie (aan de badrand of aan de muur), de dikte van je badwand, de hoogte op je muur en het materiaal waaruit de badhandgreep is gemaakt. De kwaliteit van het materiaal is belangrijk, omdat badhandgrepen heel wat gewicht moeten dragen. Zorg bij de installatie zeker dat de grepen stevig in de badrand of de muur zijn verankerd of kies voor voldoende sterke zuignappen.

Decoratie

Heb je uitvoerig aandacht besteed aan het design van je badkamer? En vrees je dat badhandgrepen de look van dat zorgvuldig opgebouwde interieur komen verstoren? Geen nood: badhandgrepen zijn in verschillende vormen verkrijgbaar en kunnen uit diverse materialen bestaan. Veiligheidsgrepen in chroom zijn bijvoorbeeld erg populair omdat ze bij het kraanwerk van het bad passen en zo een mooi harmonieus geheel creëren. Veel bekende badkamermerken fabriceren badgrepen die perfect aansluiten op het design van je badkuip of badkamerinrichting.

03 07 2015
Ga naar de catalogus