Tijd voor een nieuwe badkamer? Enkele aandachtspunten!

Ben je bezig met een nieuwbouw- of renovatieproject? Dan staat een nieuwe badkamer zeker op je to-dolijstje. Bij de inrichting van een badkamer komt heel wat kijken. Comfort, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid vormen de rode draad doorheen het traject. Waar begin je en waarmee moet je rekening houden? In dit artikel lees je de antwoorden.

Maak een ontwerp

Vooraleer je begint met de eigenlijke inrichting, moet je je afvragen hoe je badkamer eruit zal zien. Hoe groot is de beschikbare ruimte en hoe zie je de indeling? Waar komt het bad en de douche? Zet alles op papier en maak een ruwe schets. Zo krijg je een duidelijk beeld van je nieuwe badkamer en ontdek je zaken die extra aandacht vragen. Bovendien kun je het ontwerp ook gebruiken wanneer je bij leveranciers voor vloerbekleding en badkamermeubels aanklopt.  

Kies de stijl van je badkamer

Wil je een landelijke, klassieke, moderne of design badkamer? Deze belangrijke vraag heeft een grote impact op de uitstraling van je badkamer. Je doet er goed aan om je interieurstijl te laten terugkomen in je badkamer. Zo creëer je een harmonieus geheel. Je favoriete stijl komt bovendien terug in:

  • De vloer- en muurbekleding: tegels zijn een vaste waarde in de badkamer, maar ook laminaat en zelfs een houten vloer is mogelijk.
  • De badkamermeubels: hou comfort en opbergruimte in het achterhoofd.

Let op de details van je nieuwe badkamer

Details maken je badkamer helemaal af en garanderen een optimaal comfort. In een spiegelkast kun je bijvoorbeeld opbergruimte voorzien voor tandpasta, zalfjes, make-up en scheergerief. Een handige kolomkast bespaart plaats en komt altijd van pas, zeker in kleine badkamers. Kies daarnaast ook je badkameraccessoires (zeephouders, handoekrekken, douchemandje,…) zorgvuldig uit.

Ga voor duurzaamheid en energiezuinigheid

Duurzaamheid en energiezuinigheid zijn hot topics bij de inrichting van woning. Ook in de badkamer zijn ze allebei van groot belang. Installeer ledverlichting en maak gebruik van een condensatieketel voor de productie van warm water. Kies tot slot voor duurzame materialen die onderhoudsvriendelijk zijn.

Tip: Met de juiste badkamerverlichting creëer je de juiste sfeer in je nieuwe badkamer en geniet je met volle teugen van een deugddoend bad of een verfrissende douche.   

30 06 2015
nieuwe badkamer
Ga naar de catalogus