Zo maak je van je badkamer een mooi geheel

We spenderen met z’n allen heel wat tijd in de badkamer. Het is een plek om tot rust te komen, tijd te nemen voor jezelf en te genieten. In een hedendaagse badkamer moet het nodige comfort aanwezig zijn én het moet er vooral aangenaam toeven zijn. Met onze tips maak je van je badkamer een mooi geheel waar je niet weg te slaan bent. 

Ga voor één stijl in je badkamer

Als je een mooi geheel wilt creëren, moet je vooraf de stijl bepalen en die doortrekken in de volledige badkamerinrichting. De meubels, de vloer- en wandbekleding, de accessoires: er zijn tal van elementen waarmee je favoriete interieurstijl tot uiting komt. Wil je een landelijke, klassieke, moderne of vintage badkamer? Het is allemaal mogelijk.  

Bad en douche als blikvangers

Een badkamer moet elegantie uitstralen. Dat doe je door de juiste accenten te leggen en pittige elementen toe te voegen. Een bad en/of een douche mogen uiteraard niet ontbreken. Heb je een grote badkamer? Kies dan een vrijstaand bad en een inloopdouche. Is je badkamer aan de kleine kant? Ga dan voor een bad-douchecombinatie. Let ook op de afwerking. Het kraanwerk is van groot belang voor de look van je bad, net zoals het materiaal van het bad en de tegels in je inloopdouche.   

Badkamerverlichting maakt het geheel af

De juiste badkamerverlichting is een must in elke moderne badkamer. Het zorgt voor gezelligheid en verhoogt het comfort. Bovendien creëert de juiste verlichting een ruimtelijk gevoel. Kies voor een combinatie van functionele en sfeerverlichting en let op het energieverbruik. Zo kun je in alle rust genieten van een deugddoend bad en heb je voldoende licht wanneer je voor de spiegel staat om je tanden te poetsen, je te scheren of je op te maken.     

Ga stap voor stap te werk

Een badkamer inrichten doe je niet in een vingerknip. Ga doordacht te werk en volg deze stappen:

  • Ontwerp een grondplan.
  • Kies de vloer- en wandbekleding.
  • Kies de meubels en de sanitaire toestellen.
  • Vergeet de accessoires niet.

Denk tot slot ook aan meer praktische zaken, zoals leidingen en afvoerbuizen.  

19 06 2015
Ga naar de catalogus