De voordelen van een mengkraan op een rijtje

Mengkranen zijn een vaste waarde in heel wat badkamers. Ze laten toe om de temperatuur handmatig of automatisch (via een ingebouwde thermostaat) te regelen. Op die manier krijgt het water snel de juiste temperatuur. Mengkranen zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en formaten. Bovendien kun je kiezen voor een eengreeps- of tweegreepsmengkraan.       

Hoe werkt een mengkraan?

Bij mengkranen wordt het koude en het warme water vooraf in de kraan gemengd en op temperatuur gebracht. Het koude water komt rechtstreeks uit de waterleiding, terwijl het warme water afkomstig is van de boiler.

Mengkranen bewijzen hun nut op veel plaatsen en vinden we terug als:

  • douchekraan
  • badkraan
  • wastafelkraan
  • keukenkraan

Eengreeps- of tweegreepsmengkraan

Vroeger werden bijna uitsluitend tweegreepsmengkranen gebruikt. Ze hebben een hendel (of greep) voor het warme en een voor het koude water. Tegenwoordig zijn eengreepsmengkranen heel populair. Met een hendel kies je de juiste temperatuur en de waterhoeveelheid. Beide soorten mengkranen zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen, formaten en uitvoeringen. Modern, design, klassiek, retro: het is allemaal mogelijk. 

Hou je van een strakke look? Dan moet je zeker een inbouwkraan overwegen. De leidingen zijn – in tegenstelling tot een opbouwkraan – volledig in de wand verwerkt.

De troeven van thermostatische kranen

Thermostatische kranen combineren design, comfort én energiezuinigheid. Je stelt vooraf de gewenste temperatuur in en het water bereikt die automatisch. Je hoeft dus niet voortdurend met de grepen te manoeuvreren om de juiste temperatuur te vinden. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook water en kostbare energie. En dat merk je op de facturen van je water- en energieleveranciers.

Waterbesparende kranen

Moderne mengkranen maken gebruik van technologische snufjes om optimaal te functioneren en zo weinig mogelijk water te verbruiken. Waterbesparende kranen zijn dan ook de standaard in hedendaagse badkamers. Je merkt de impact op de factuur van je waterleverancier en het milieu vaart er ook wel bij!  

12 06 2015
Ga naar de catalogus