Waarom een glazen douchewand een uitstekende keuze is

Een glazen douchewand is synoniem met klasse en elegantie. Bovendien creëert hij een open en ruimtelijk gevoel, wat zeker in kleine badkamers van past komt. Glazen douchewanden komen tot hun recht in badkamer van alle mogelijke stijlen: van landelijk tot hypermodern. Bovendien zorgen ze ervoor dat je badkamervloer altijd droog blijft!  

Inloopdouche of bad-douchecombinatie?

Een glazen douchewand kun je combineren met zowel een inloopdouche als een bad-douchecombinatie. In het laatste geval wordt de glazen wand doorgaans op de badrand geplaatst. Dikwijls bestaat hij uit twee of drie inklapbare delen. Ook voor de wanden van een inloopdouche kun je glas kiezen. Zo creëer je een open badkamer, die comfort en klasse combineert en wordt de inloopdouche in de badkamer geïntegreerd.   

Altijd een droge badkamervloer

Een glazen douchewand is in de eerste plaats functioneel. Hij zorgt ervoor dat er geen plasvorming ontstaat, waardoor je badkamervloer altijd droog blijft. En dat is een goeie zaak, zeker als je weet dat kalk zich ook kan vasthechten op de tegels, wat vlekken veroorzaakt en voor extra poetswerk zorgt.

Hoe een glazen douchewand onderhouden?

Glas biedt een meerwaarde en een stralende look, op voorwaarde dat je het op de juiste manier onderhoudt. Met een aantal eenvoudige tips kom je al een heel eind:

  • Veeg de druppels na elke douchebeurt van het glas met een droge doek. Zo krijgt kalkaanslag geen kans.
  • Gebruik voor het wekelijkse onderhoud een zacht schoonmaakproduct. Vergeet niet om goed na te spoelen met water.

De ideale combinatie van comfort en elegantie

Een glazen douchewand is erg stijlvol en is een blikvanger in je badkamer. Bovendien creëert glas een ruimtelijk gevoel, wat geen overbodige luxe is – zeker in compacte badkamers. Je staat urenlang in alle comfort onder de douche en je geniet van een deugddoend moment voor jezelf.

Heb je een douchecabine? Voorzie dan een glazen draaideur, schuifdeur of klapdeur.  

05 06 2015
glazen douchewand
Ga naar de catalogus