Denk aan je portemonnee: kies voor energie- en waterbesparende kranen

Met z’n allen verbruiken we dagelijks liters water. De badkamer is dé plek waar de kraan het vaakst wordt opengedraaid. Douchen, een bad nemen, tanden poetsen, handen wassen: het water stroomt ’s ochtends en ’s avonds rijkelijk. Maar water is een kostbaar goed geworden waarmee we omzichtig moeten omspringen. Tegenwoordig zijn er heel wat oplossingen op de markt waarmee je heel wat kunt besparen.

Maak gebruik van een doorstroombegrenzer

Gemiddeld verbruikt een Belg ongeveer 120 liter per dag. Daar hoort ook het verbruik van de was- en afwasmachine bij, maar de douche, het bad en het toilet zijn de grootste slokoppen. Om warm water te produceren met een cv-ketel, is er bovendien energie nodig. Hoe meer je verbruikt, hoe hoger je facturen. En de situatie wordt er niet rooskleuriger op als je weet dat het tarief van water en energie alleen maar stijgt. Redenen genoeg dus om zo veel mogelijk energie en water te besparen. Zo sla je twee vliegen in een klap: je water- en energiefactuur gaat omlaag en ook het milieu vaart er wel bij.

Vermijd verspilling van warm water

Wanneer je warm water gebruikt, draait je cv-ketel of gasboiler op volle toeren. Het is belangrijk om alleen energie te verbruiken als het echt nodig is (denk aan warm water voor een bad of een douche). De meeste mensen gebruiken een eengreepsmengkraan (met één hendel) die ze dikwijls in het midden laten staan. In dat geval wordt de productie van warm water geactiveerd en verbruik je dus onnodig energie. 

Bij Sky heeft men bij de ontwikkeling van Sky Cold Start gedacht aan het milieu en uw energieverbruik.
De Cold Start van Sky biedt de mogelijkheid met zijn greep bovenaan de temperatuur makkelijk in te stellen wanneer men de kraan open zet geeft deze namelijk altijd koud water, het is pas wanneer men de handgreep draait dat er lauw of warm water word afgegeven. 

02 06 2015
Ga naar de catalogus