Creëer een ruimtegevoel met een vrijstaand bad

Beschik je over een grote badkamer? Dan moet je zeker overwegen om een vrijstaand bad te plaatsen. Het geeft je badkamer een aparte uitstraling en heeft een echt design-effect. Bovendien creëert het ook een ruimtelijk gevoel. Wat zijn de mogelijkheden en waarmee moet je rekening houden? Ontdek het hier!  

Vrijstaand bad op pootjes

Vrijstaande baden zijn echte blikvangers in je badkamer. Ze vallen niet alleen meteen op, maar zien er ook heel elegant uit. Het staat vast dat een vrijstaand bad op pootjes voor de liefhebbers het summum is. Dat biedt namelijk een klassieke, karakteristieke en zelfs romantische uitstraling.

Hou je het liever strak en ben je niet te vinden voor tierlantijntjes? Vergeet dan de pootjes en plaats het bad gewoon op de grond!  

Verschillende soorten vrijstaande baden

Vrijstaande baden zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en vormen. De lengte varieert van 170 tot 180 centimeter, terwijl de breedte doorgaans 80 centimeter bedraagt. Ben je fan van strak en modern? Kies dan een rechthoekig vrijstaand bad. Hou je meer van klassiek? Dan is een bad met afgeronde hoeken of een ovalen bad ideaal.

Heb je een grote slaapkamer? Dan kun je daarin ook een vrijstaand bad plaatsen en op die manier een stukje wellness in je slaapkamer creëren.

De troeven van acryl baden

Baden moeten comfortabel, duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn. Acryl is een materiaal dat aan die drie criteria beantwoordt. Het voelt warm aan en heeft een natuurlijke antislipwerking. Verder is acryl hygiënisch en eenvoudig te reinigen. De optimale prijs-kwaliteitverhouding van dit duurzame materiaal is een bijkomende troef. 

Om het materiaal z’n oorspronkelijke glans te geven, moet je het gewoon met een vochtige doek proper maken. Veel werk zal je niet hebben, want acryl is poriënvrij en geeft kalkaanslag of zeepresten geen schijn van kans. 

25 05 2015
vrijstaand bad
Ga naar de catalogus