Een bad nemen? 5 tips voor een op-en-top ontspannend moment

Heb je wat last van stress, voel je je uitgeput en ben je dringend toe aan ontspanning? Dan moet je een bad nemen! Het is de ideale manier om volledig te relaxen en je hoofd leeg te maken. Om volledig tot rust te komen, moet je met een aantal zaken rekening houden. Wij zetten de do’s en don’ts op een rijtje.   

1. Warm, maar niet té

Heet en stomend water hoort nu eenmaal bij een deugddoend bad. Maar als het water te warm is, wordt een bad nemen al snel onaangenaam. Welke temperatuur moet het water hebben? 39 à 40 graden is ideaal. Een hogere temperatuur is niet heilzaam voor lichaam en geest. Kouder is uiteraard ook niet goed, omdat het water in dat geval te snel afkoelt, terwijl je natuurlijk net van een heerlijk bad wil genieten.

2. Relaxen en genieten, maar niet te lang

Als je een bad neemt, moet je je tijd nemen. Het is een moment voor jezelf, ver weg van alle drukte en dagelijkse beslommeringen. Maar te lang baden is niet goed. Je wordt er suf van en je huid droogt uit. Zo’n veertig minuten is ideaal. Iets langer kan ook, maar meer dan een uur is geen goed idee.

3. Zorg voor een relaxte omgeving

Om in de juiste sfeer te komen, doe je er goed aan om een rustgevende omgeving te creëren. Sfeerverlichting, (geur)kaarsjes, een muziekje, een glaasje wijn: het zijn allemaal zaken die het relaxen bevorderen. Op die manier word je volledig ondergedompeld in het ontspannende moment en geniet je met volle teugen.

4. Hou alles bij de hand

Dit is een praktische, maar belangrijke richtlijn. Zorg ervoor dat je alle accessoires bij de hand houdt. Als het baden voortdurend wordt onderbroken, is er van ontspannen weinig sprake.

5. Ideaal vóór het slapengaan

Een bad maakt deel uit van een goeie slaaphygiëne. Het bereidt je voor op een deugddoende nachtrust.  

Tip: Een kopje thee is ideaal om de slaap op te wekken. Vermijd zwarte of groene thee en kies voor kamillethee.

28 04 2015
Ga naar de catalogus