Een regendouche is synoniem met op-en-top genieten

De tijd dat regendouches een trend waren, is allang voorbij. Ze zijn volledig ingeburgerd en passen perfect in badkamers waarin wellness centraal staat. Wie wil er niet genieten van een deugddoende zachte regenbui wanneer hij ’s morgens net wakker is of ’s avonds een lange werkdag achter de rug heeft? In dit artikel kom je er alles over te weten!      

Een lust voor het oog en … het lichaam

Regendouches bezorgen je een onvergetelijke douche-ervaring. Dankzij de zachtheid van de regendruppels is het écht genieten. Bovendien is een regendouche een blikvanger in je badkamer. Hij combineert elegantie en stoerheid, en is heel populair bij de liefhebbers van inloopdouches. Maar een regendouche past niet alleen bij moderne en strakke badkamers. Ook in andere interieurstijlen komt hij tot zijn recht. Bovendien zijn regendouches verkrijgbaar in allerlei formaten en afmetingen. Rond, vierkant, rechthoekig, ovaal, … : het is allemaal mogelijk!

Hou het waterverbruik in het oog

Hoe groter de douchekop, hoe hoger het waterverbruik. Op dat criterium scoren regendouches minder goed. Ze verbruiken ongeveer 25 liter per minuut, ten opzichte van 11 liter voor een ‘gewone’ douchekop. Gelukkig hebben fabrikanten hier een mouw aan gepast door ecologische of waterbesparende douchekoppen op de markt te brengen. Daarmee wordt het verbruik beperkt tot ongeveer 17 liter per minuut.

Hoe een regendouche installeren?

Om optimaal van het ‘regengevoel’ te genieten, moet je een regendouche hoog genoeg installeren. Reken op een hoogte van 2m20. Als je regendouche aan de muur is geïnstalleerd, moet je er nog zo’n 10 cm bijtellen. 

Er zijn verschillende manieren om een regendouche te installeren. Je kan een douchestang met bijhorende douchekop kiezen. Daarnaast is het ook mogelijk om de leidingen in de muur te verwerken waardoor alleen de douchekop zichtbaar is. Tot slot kan je de regen ook uit het plafond laten komen. Dat maakt de installatie wat complexer, maar de ervaring en de uitstraling van je regendouche des te aantrekkelijker!

20 03 2015
Ga naar de catalogus