Een moderne badkamer inrichten? 4 tips voor een weergaloos resultaat!

Ben je fan van hedendaags design? Dan past een moderne badkamer bij jouw stijlgevoel. Er zijn tal van mogelijkheden om de moderne stijl in je badkamer te laten terugkomen. Deze vier tips kan je meteen in de praktijk toepassen.

1. Creëer een ruimtelijk gevoel

Moderne badkamerinrichting is synoniem met ruimte en lichtinval. Voorzie– indien mogelijk – een raam in je badkamer, zodat er daglicht binnenvalt. En stouw je badkamer niet vol met allerlei meubels en accessoires, want in dat geval is het ruimtelijke gevoel ver te zoeken. Less is more!
Om ruimte te creëren, mag een spiegel niet ontbreken. Kies voor een groot en elegant exemplaar dat een echte blikvanger vormt.

2. Ga voor een minimalistisch geheel

Om een minimalistisch en tijdloos effect te creëren in je moderne badkamer speel je met lijnen. Laat de meubels naadloos overgaan in het geheel. Hou het strak en sober en kies je kraanwerk zorgvuldig uit. Witte badkamermeubels zorgen ook voor een minimalistische toets. Dat betekent niet dat je helemaal geen kleuren mag gebruiken. Alleen maar wit in de badkamer kan namelijk kil overkomen. Kies één accentkleur die je op een wand en bijvoorbeeld in accessoires laat terugkomen.

3. Plaats strakke design badkamermeubels

Een moderne badkamer kan niet zonder design meubels. Ook hier gaan strak en elegant hand in hand. Je kiest het best voor rechte hoeken zonder tierlantijntjes. Er zijn heel wat mogelijkheden: een wastafelmeubel, een spiegelkast en een kolomkast verdienen hun plaats in een moderne badkamer. Qua afwerking past lak perfect in een modern interieur.

4. Een moderne badkamer is een combinatie van comfort én functionaliteit

Uitstraling en gevoel zijn twee belangrijke aspecten bij de inrichting van een moderne badkamer. Maar comfort en functionaliteit zijn minstens even belangrijk. Zorg ervoor dat de meubels strategisch geplaatst zijn, net zoals de (inloop)douche. Accessoires moet je snel en gemakkelijk kunnen terugvinden. En denk, tot slot, goed na over welke lampen waar komen. Een combinatie van sfeer- en functionele verlichting is ideaal!

02 04 2015
Ga naar de catalogus