Hoe moet je een ligbad plaatsen? Handig stappenplan

Heb je een nieuw bad gekocht en wil je het zelf plaatsen? Dat kan perfect, op voorwaarde dat je de juiste instructies volgt. In dit artikel vind je een handig stappenplan waarmee je meteen aan de slag kunt. 

Badkuip met Gyprocwanden

Om een ligbad in te bouwen, kan je verschillende materialen gebruiken. Je kan voor tegels kiezen, maar het is een heel karwei om een muurtje te metselen en de tegels ertegen te plaatsen. Tenzij je een handige harry bent, zal je daarvoor een specialist moeten inschakelen. Om je tijd en energie te besparen, is het beter om Gyprocwanden te plaatsen. Bovendien is het een budgetvriendelijke oplossing.

Het ligbad plaatsen en aansluiten op de waterleiding

Een ligbad plaatsen begint met een goeie voorbereiding. Verwijder de beschermfolie en schuif het bad op z’n plaats. Onder het ligbad staan afstelpootjes waarmee je het waterpas plaatst. Monteer de sifon en snij de afvoerbuis op maat. Vergeet niet om een rubberen afdichtingsring te plaatsen vooraleer je de afvoer monteert. Om lekken te voorkomen, moet je ook tussen de afvoerbuis en de sifon een afdichtingsring plaatsen.

Sluit de afvoerbuis op de afvoerleiding van je badkamer aan en zet het bad perfect op z’n plaats. Vergeet tot slot het afvoerstopje niet.

Houten frame en Gyprocwanden bevestigen

Zodra het bad is aangesloten en op z’n plaats staat, begin je aan de afwerking. Teken de randen van het bad af op de muur. Meet de lengte en de breedte van het bad en zaag twee balken om de badrand te ondersteunen. Maak de ophangingsbalken vast aan de muur. Zorg ervoor dat ze waterpas hangen en schuif het bad over de balken.

Maak vervolgens met houten balkjes een frame aan de zijkanten en de voorkant van het bad. Zorg ervoor dat alle balkjes op maat zijn gezaagd en schroef ze vast. Snij daarna de Gyrpocwanden op maat en bevestig ze op het houten frame.

Tot slot kit je de randen af met siliconen en klaar is kees!

30 03 2015
Ga naar de catalogus