Wastafels die design en comfort combineren

We beseffen het niet altijd goed, maar we spenderen heel wat tijd in de badkamer. En het merendeel daarvan staan we aan de wastafel. Tanden poetsen, je ’s morgens even snel wassen of je handen wassen: het zijn dagelijkse activiteiten die je snel en in alle comfort moet kunnen doen. Maar wastafels zijn meer dan alleen gebruiksvoorwerpen. Je kunt ze verkrijgen in allerlei formaten, afmetingen en designs.

Aan de muur of op een voetstuk

Als je een wastafel of lavabo installeert, kun je die aan de muur bevestigen of op een voetstuk plaatsen. De eerste optie wordt het meest gebruikt, terwijl de tweede vooral populair is in klassieke badkamers in bijvoorbeeld Engelse stijl. Kies je een wandmodel in combinatie met een wastafelmeubel, dan zijn er verschillende opties:

  • Inbouw: de wastafel wordt volledig in het meubel verwerkt.
  • Opbouw: de wastafel (dikwijls in de vorm van een waskom) wordt op de tafel geplaatst.

Wastafels met of zonder onderbouwkast

Een lavabo wordt meestal gecombineerd met een onderbouwkast. Zo zijn de leidingen niet zichtbaar en creëer je opbergruimte voor allerlei spullen die je altijd bij de hand hebt. Bovendien vormt een onderbouwkast dikwijls een mooi geheel met een kolomkast. Onder wastafels die op een voetstuk staan, wordt er uiteraard geen kast geplaatst.

Een elegante kraan als kers op de taart

Bij een lavabo of wastafel hoort een mooie kraan. Kranen zijn verkrijgbaar in allerlei afmetingen en vormen. Je kunt van je kraan een echt pronkstuk maken. Hou je het liever wat discreter? Ook dat is mogelijk. Het is vooral belangrijk dat je kraan bij de stijl van je badkamer past en je het nodige comfort bezorgt. Hou ook het waterverbruik in het oog en ga voor een ecologisch model.

23 03 2015
Ga naar de catalogus