Hoe je badkamer reinigen met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen?

Een badkamer is een van de meest gebruikte ruimtes in een huis. Regelmatig poetsen is dan ook de boodschap. Dikwijls worden er allerlei chemische schoonmaakproducten gebruikt, maar dat is helemaal niet nodig. Je kan het ook op een andere manier aanpakken en je badkamer op een milieuvriendelijke manier poetsen. In dit artikel geven we je alvast enkele nuttige tips mee.   

Kalkvlekken: voorkomen is beter dan genezen

Kalkvlekken kan je maar beter voorkomen. Dan hoef je ook geen tijd en energie te steken in het weghalen van de kalk. Hoe je dat doet? Heel eenvoudig: maak na elke douchebeurt het douchescherm proper zodat alle waterdruppels zijn verdwenen. Vergeet ook het bad en de wastafels niet proper te maken na gebruik. Krijg je toch te maken met kalkaanslag? Gebruik dan schoonmaakazijn!

Badkamer reinigen: kranen en wastafel

Wil je je badkamer reinigen? Dan moet je ook de badkamerkranen en de wastafel onder handen nemen. Om ze mooi blinkend te houden, is het devies eenvoudig: verwijder al het water met een doek nadat je de wastafel of de kraan hebt gebruikt. Er hoeven geen schoonmaakmiddelen aan te pas te komen. Heeft er zich toch kalk op een kraan vastgehecht? Ook hier biedt schoonmaakazijn soelaas. Zorg er ook voor dat je tandpasta, scheerschuim en zeepresten meteen wegspoelt.

Tegels proper houden

Badkamertegels krijgen het zwaar te verduren. Er kan zich heel wat vuil en stof ophopen dat je maar beter snel aanpakt. Ook de voegen moet je in het oog houden. Maak een doek vochtig met warm water en breng wat azijn op de doek aan. Wrijf de tegels goed in en spoel af met warm water. Wrijf de tegels daarna droog en klaar is kees. Om de voegen proper te maken, kan je een oude truc toepassen: neem een versleten tandenborstel, wrijf die in met wat azijn en ga het vuil in de voegen te lijf.

17 03 2015
Ga naar de catalogus