Zo creëer je genoeg opbergruimte in je badkamer

Handdoeken, zeepjes, tandpasta, scheergerief, make-up: al die badkamerspullen moet je ergens kwijt kunnen. Om het je zo comfortabel mogelijk te maken, is voldoende handige en functionele opbergruimte een must. Daar moet bij de inrichting van je badkamer dan ook vanaf het begin rekening mee houden. Maar hoe doe je dat op een efficiënte manier? Je ontdekt het in dit artikel.

De juiste spullen op de juiste plaats

Comfort en gebruiksgemak gaan hand in hand wanneer je je badkamer inricht. Je moet je opbergruimte doeltreffend indelen, zodat de juiste spullen zich op de juiste plaats bevinden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je je scheergerief en tandpasta bij de hand hebt wanneer je voor de spiegel staat. Je zeepflesjes en handdoeken moeten dan weer in de buurt van het bad of de douche opgeborgen worden.

Kolomkasten doen wonderen

In badkamers worden kolomkasten gretig gebruikt. En dat is niet verwonderlijk als je de troeven op een rijtje zet. Ze zien er niet alleen stijlvol uit, ze zijn ook uitermate praktisch omdat ze veel opbergruimte bieden. Kolomkasten zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen, kleuren en materialen.

Tip: een gelakte kolomkast is een échte blikvanger in elke badkamer.

Wastafelmeubels en spiegelkasten

Wastafelmeubels en spiegelkasten zijn dé ideale manier om allerlei spullen en accessoires in op te bergen. Het zou zonde zijn om de ruimte onder de wastafel en achter de spiegel niet te benutten. De spiegelkast en het wastafelmeubel vormen bovendien één geheel en drukken hun stempel op de uitstraling van je badkamer.

Opbergruimte in kleine badkamers<b/h2>

In kleine badkamers is opbergruimte nog belangrijker. Een kleine badkamer mag je niet overladen, want dan is het comfort ver zoek. Uiteraard moet je wel de nodige opbergruimte voorzien om al je spullen in kwijt te kunnen. Het is een evenwichtsoefening die je doordacht moet aanpakken. Een spiegelkast, een wastafelmeubel en een kolomkast mogen eveneens niet ontbreken in compacte badkamers.

06 03 2015
Ga naar de catalogus