Zo maak je van je kleine badkamer een comfortabele ruimte

Een kleine badkamer inrichten is een delicate evenwichtsoefening. Om een comfortabele ruimte te creëren, moet je omzichtig te werk gaan en alle hoekjes benutten. Maar hoe richt je een compacte badkamer in en waarmee moet je rekening houden? Je leest het in dit artikel!

Kies een bad-douchecombinatie

Een bad en een douche? In kleine badkamers is er doorgaans geen plaats voor beide. Maar geen nood, je kan de twee perfect combineren. Met een bad-douchecombinatie neem je in het bad plaats als je een douche wil nemen. Gewoon een douchescherm – een mooi exemplaar is een lust voor het oog – en een douchestang plaatsen, en klaar is kees.

Spiegels doen wonderen

In een kleine badkamer is het zaak om een ruimtelijk gevoel te creëren. Hoe je dat doet? Door i spiegels te plaatsen. Opteer voor grote spiegels en zorg ervoor dat ze het daglicht weerkaatsen. Plaats ze op strategische plaatsen en laat ze mooi aansluiten op de muren en de badkamermeubels.

Een kleine badkamer? Kies de juiste verlichting

Verlichting in de badkamer staat niet alleen garant voor comfort, het zorgt ook voor een aantrekkelijke uitstraling. Door de juiste lichtelementen te kiezen, kan je je badkamer groter doen lijken. Met indirecte sfeerverlichting (plaats ze boven je badkamerspiegel) en inbouwarmaturen bereik je een warm en sfeervol effect.

Kolomkasten: comfort en gebruiksvriendelijkheid in één

Opbergruimte is van groot belang in elke badkamer. In een kleine badkamer moet je er slim mee omspringen. Kolomkasten combineren het beste van twee werelden: ze zijn handig in gebruik en bieden een optimaal comfort. Bovendien zijn ze lang en smal waardoor ze naadloos in het geheel van je badkamerinterieur passen.

Ga creatief te werk

Om een kleine badkamer in te richten, moet je inventief zijn. Je moet bij wijze van spreken elke vierkante centimeter benutten. Een nis in de muur, handige schappen en de mand voor wasgoed op de juiste plaats: het zijn allemaal oplossingen die passen in een compacte badkamer.

27 02 2015
Ga naar de catalogus