Keukenkranen: combineer design met functionaliteit

De keuken is in de eerste plaats een ruimte waar je druk in de weer bent met koken, afwassen en opruimen. Functionaliteit staat dan ook voorop. Maar dat betekent niet dat je de uitstraling over het hoofd mag zien. Het oog wil namelijk ook wat. Keukenkranen zijn hét middel bij uitstek om je keuken net dat tikkeltje extra te geven. In dit artikel lees je er alles over!

De stijl: van retro tot landelijk

Heb je een klassieke, landelijke, moderne of design keuken? Dan moet je daarmee rekening houden bij de keuze van je keukenkraan. Op die manier past ze perfect in je interieur. Meer zelfs, een keukenkraan kan een echte blikvanger worden die de look van je kookeiland naar een hoger niveau tilt. Keukenkranen zijn in tal van stijlen verkrijgbaar, zodat je zeker een model vindt dat aan jouw smaak beantwoordt.

Het materiaal afstemmen op de stijl

De stijl van je keukenkraan is onlosmakelijk verbonden met het materiaal van je kraan. Dit zijn de twee meest gebruikte materialen:

  • kranen in roestvrij staal
  • verchroomde kranen

Uiteraard is niet alleen de buitenkant belangrijk. Het binnenwerk zorgt ervoor dat je keukenkraan optimaal functioneert. Met keramische schijven zit je gebeiteld. Ze bewegen over elkaar en met dat mechanisme wordt bepaald hoeveel water er door de kraan loopt.

De kwaliteit van de hendel

Kies je voor een grote of een kleine hendel? Het hangt af van je persoonlijke voorkeur. Elegante en stijlvolle hendels dragen bij tot de uitstraling van de kraan. Het staat vast dat de hendel stevig en duurzaam moet zijn, want hij wordt ontelbare keren gebruikt en mag niet los komen te zitten. Daarnaast moet de hendel soepel bewegen en moet hij makkelijk te hanteren zijn.

Waterbesparende keukenkranen

Last but not least moet je ook rekening houden met het waterverbruik. Keukenkranen zijn standaard uitgerust met technologieën die het waterverbruik beperken. Maar je kan er zelf ook voor zorgen dat je geen water verspilt door de kraan bijvoorbeeld niet volledig open te draaien.

24 02 2015
Ga naar de catalogus