Je badkamer inrichten: hoe begin je eraan?

Wil je je badkamer nieuw leven inblazen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan hoef je niet te wanhopen. Een badkamer inrichten is een werk van lange adem dat je vooral goed moet voorbereiden. In dit artikel vind je een aantal tips die je meteen in de praktijk kan toepassen. 

Bepaal de stijl van je badkamer

Een geslaagde badkamerinrichting begint bij het kiezen van de juiste stijl. Ga je voor landelijk, modern, retro of klassiek? Denk vooraf goed na over je keuze, want ze heeft een doorslaggevende impact op het uiteindelijke resultaat. Aan de hand van je stijl geef je de inrichting verder vorm. Badkamermeubels, sanitair en accessoires: ze moeten allemaal binnen het concept passen.

Tip: Let op met overdaad. Een badkamer is een plaats om tot rust te komen: dat moet de inrichting  dan ook uitstralen.

Maak een schets

Waar plaats je de badkamermeubels, het bad en de inloopdouche? Om te anticiperen op deze vragen, doe je er goed aan om een schets van je badkamer te maken. Je kan naar hartenlust experimenteren totdat je de ideale setting hebt gevonden. Denk ook aan de praktische kant van de zaak en besteed aandacht aan bijvoorbeeld leidingen en aansluitingen van radiatoren. Het heeft geen zin om ergens een douche te voorzien als er op die plek geen waterleiding geplaatst kan worden.

Heb je een kleine badkamer? Besteed dan extra aandacht aan deze stap. In compacte badkamers is de inrichting namelijk van groot belang voor het comfort!

Hou het ecologisch

Als je je badkamer opnieuw wilt inrichten of renoveren, hou je het ecologische aspect het best ook in het achterhoofd. In badkamers wordt er immers volop water en energie verbruikt. Met kleine ingrepen kan je al een verschil maken. Een waterbesparende douchekop, een dubbele spoelknop voor het toilet en radiatoren op strategische plaatsen: het lijken details, maar op lange termijn besparen ze je heel wat geld.

Je badkamer inrichten? Doe een beroep op specialisten>/h2>

Iemand hebben die als klankbord fungeert, is altijd interessant wanneer je aan een nieuwe badkamerinrichting begint. Ga te rade bij specialisten voor inspiratie en advies op maat. Zo beantwoordt je badkamer echt aan wat je voor ogen had!

20 02 2015
Ga naar de catalogus