Nieuw toilet kopen? Kies voor een hangtoilet

Wil je een nieuw toilet kopen? Dan kan je kiezen uit een staand toilet of een hangtoilet. Een staand toilet is een klassieker die heel wat mensen nog altijd kan bekoren, terwijl een hangtoilet vooral bekendstaat om zijn elegantie. In dit artikel zetten we de troeven op een rijtje en geven we je tips waarmee je het perfecte toilet in huis haalt.    

Een hangtoilet staat voor stijl

Een hangtoilet is een echte blikvanger in je badkamer en ziet er veel eleganter uit dan een alledaags staand toilet. Het is bovendien heel modern en creëert een ruimtelijk gevoel. Hangtoiletten vind je niet alleen in hedendaagse badkamers. Ze passen ook bij andere stijlen: van klassiek over landelijk tot design. Daarnaast is een hangtoilet ook hygiënisch. Omdat het in de muur is bevestigd, blijft de vloer onder het toilet vrij en kan je hem gemakkelijk schoonmaken.

Een ingenieuze montage

Een hangtoilet wordt in de muur verankerd. In tegenstelling tot bij een staand toilet, zit het waterreservoir achter de wand verborgen. Ook de aan- en afvoerleidingen zijn niet zichtbaar, wat bijdraagt tot het harmonieuze geheel. De bedieningsknoppen zijn boven het toilet in de muur bevestigd en blinken uit in gebruiksvriendelijkheid. Je doet er overigens goed aan om waterbesparende spoeltoetsen te kiezen. Zo blijft het waterverbruik onder controle.

Op-en-top comfortabel

We brengen met z’n allen heel wat tijd door in het toilet. Een toiletbezoek moet in de eerste plaats comfortabel zijn. De kwaliteit van de toiletbril is een doorslaggevende factor. Wil je een softclose-systeem waarbij de toiletbril zachtjes neerkomt? Ook dat is mogelijk in combinatie met een hangtoilet.  

Je merkt het: een toilet kopen doe je niet zomaar. Het staat vast dat je met een hangtoilet een voltreffer in huis haalt!

17 02 2015
Ga naar de catalogus