Hoe een regendouche installeren? Ontdek ons stappenplan

Regendouches worden almaar populairder. En dat is niet verwonderlijk wanneer je de troeven op een rijtje zet. Ze bieden een bijzondere douche-ervaring en zien er ook nog eens heel stijlvol uit. Heb je een regendouche gekocht? Dan kan je hem makkelijk zelf plaatsen. Zeker met dit handige stappenplan.

Voorbereiding

Wil je een regendouche installeren? Dan kan je het best in de winkel een all-in pakket kopen. Controleer of het alle noodzakelijke onderdelen bevat, vooraleer je aan de slag gaat. Zo vermijd je dat je tijdens de installatie opnieuw naar de winkel moet lopen voor een ontbrekend onderdeel. In de verpakking zit doorgaans ook een handleiding die je doorheen de installatie loodst.

De douchestang of zuil monteren

Vergeet om te beginnen niet om de hoofdwaterkraan af te sluiten. Daarna monteer je de douchestang of zuil. De zuil bevat een onderdeel dat je later op de thermostatische kraan aansluit.
Schuif eerst de muurbevestigingen, de zeephouder en de handdouche op de zuil. Bepaal op de muur de plaats waar de muurbevestiging van de regendouche moet komen. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de douchestang volledig recht hangt. Markeer en boor de gaten voor de muurbevestigingen en schroef de muurbevestigingen daarna vast. Doorgaans kan je de zuil vastmaken met een inbussleutel.

Regendouche installeren: afwerking

Bevestig de regendouchekop. Plaats een rubberen dichtingsring in de flexibele tube van de douche. Zo vermijd je lekkage. Je kan de handdouche nu in de houder plaatsen. Ook aan de andere kant van de flexibele tube plaats je een dichtingsring die je op de thermostatische kraan aansluit.  

Je regendouche is nu volledig klaar voor gebruik. Tijd om ervan te genieten!

10 02 2015
Hoe een regendouche installeren? Ontdek ons stappenplan
Ga naar de catalogus