Hoe je wc schoonmaken? Tips voor een onberispelijk resultaat

Het toilet is een van de meest gebruikte ruimtes in een woning. Comfort en inrichting zijn belangrijke aandachtspunten, maar hygiëne is minstens even belangrijk. Om geur- en andere hinder te voorkomen, kan je je wc maar beter regelmatig en op de juiste manier schoonmaken. In dit artikel geven we je alvast een aantal handige en bruikbare tips mee. 

De symptomen van een gebrekkige hygiëne

Een slecht onderhouden wc herken je doorgaans aan de geurhinder. Maar er zijn nog andere symptomen die erop wijzen dat je toilet een onderhoudsbeurt kan gebruiken:

  • hardnekkige vlekken
  • kalkaanslag
  • urinesteen

Om deze zaken te vermijden, is regelmaat het codewoord. Haal minstens twee keer per week je poetshandschoenen van stal om geen toiletaverij op te lopen.

Hoe de wc-pot reinigen?

Wie wc schoonmaken zegt, zegt toiletborstel. Het is een gebruiksvriendelijk en onmisbaar hulpmiddel dat niet mag ontbreken. Gebruik de wc-borstel in combinatie met een allesreiniger om vlekken te verwijderen. Krijg je te maken met hardnekkige vlekken? Spoel dan niet onmiddellijk door en laat de allesreiniger een nachtje z’n werk doen. Wijnazijn is hier een waardig alternatief. Verder zijn er ook bruistabletten verkrijgbaar die je kan gebruiken voor een proper toilet. Gebruik ze echter alleen in uiterste nood.

Is je toilet verstopt? Dan is een ontstopper (met zuignap) je ideale bondgenoot. Vermijd chemische producten, want die kunnen de leidingen beschadigen.

Wc-bril reinigen

De toiletpot proper houden is heel belangrijk voor de duurzaamheid van je wc. Maar de wc-bril mag je zeker niet links laten liggen. Hij staat immers garant voor een zacht, comfortabel en hygiënisch toiletgebruik. Ook hier gebruik je het best een allesreiniger. Met toiletpapier kan je de bril droogmaken. Hetzelfde procedé kan je volgen om het deksel te laten blinken!

20 01 2015
Hoe je wc schoonmaken? Tips voor een onberispelijk resultaat
Ga naar de catalogus