Ga voor een onderhoudsvriendelijke badkamer

Elke dag worden badkamers op de proef gesteld en krijgen ze gasten over de vloer. De wastafel, het toilet, de douche, het bad: ze worden allemaal veelvuldig gebruikt en vuilgemaakt. Een badkamer is dan ook niet alleen synoniem met genot en comfort, maar ook met onderhoud. Hoe creëer je een onderhoudsvriendelijke badkamer? Je leest het hier!

Kalk is dé boosdoener

In de badkamer wordt voortdurend water gebruikt. En wie water zegt, zegt kalk. Het is belangrijk om kalkvlekken grondig en tijdig aan te pakken. Je hebt er helemaal niet zo veel werk mee. Het volstaat om ze met een spons, warm water en wat schoonmaakproduct te verwijderen. Tenzij je met hardnekkige kalkaanslag te maken krijgt, gebruik je het best geen chemische schoonmaakproducten. Die kunnen namelijk je kranen beschadigen.

Kalkaanslag vermijden in een onderhoudsvriendelijke badkamer

Voorkomen is altijd beter dan genezen. En dat geldt zeker voor kalkaanslag op badkamerkranen. Maar hoe kan je het vermijden? Heel eenvoudig: droog je kranen na gebruik meteen af met een droge doek. Als je toch met kalkaanslag te maken krijgt, kan je een schoonmaakproduct (een kleine hoeveelheid) gebruiken. Vergeet niet om goed na te spoelen.

Onderhoudsvriendelijke badkamertegels

Heel wat mensen kiezen voor tegels in de badkamer. Ze zien er stijlvol en modern uit, maar je moet ze wel op de juiste manier onderhouden. Ook in inloopdouches worden dikwijls (mozaïek)tegels gebruikt die extra aandacht vergen. Dikwijls blijft er vuil in de voegen achter en wanneer dat zich ophoopt, krijg je het moeilijk weg. Om het vuil te verwijderen, kan je een tegelreiniger gebruiken, maar je doet er beter aan om zowel vloer- als wandtegels wekelijks een onderhoudsbeurt te geven.

Acryl douchewanden

Douches zijn dikwijls broeihaarden van vuil. Zeepresten hopen zich op en ook kalkaanslag (op bijvoorbeeld het douchescherm) komt veelvuldig voor. Vooral de wanden krijgen het zwaar te verduren. Wil je zo weinig mogelijk onderhoud in je douche? Opteer dan voor acryl douchewanden. Acryl is namelijk een naadloos materiaal dat je in een mum van tijd hebt schoongemaakt. Bovendien ziet het er ook nog eens elegant uit!

01 01 2015
Ga naar de catalogus