Design douchekoppen: genieten in stijl

Douchekoppen combineren vandaag het beste van twee werelden: het zijn echte blikvangers en ze bezorgen je op-en-top genot. Om je badkamer een extra toets te geven, kan je nog een stapje verder gaan en een design douchekop kiezen. De mogelijkheden zijn heel uitgebreid: dit soort douchekop is verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en formaten.

Verschillende soorten design douchekoppen

Design douchekoppen vind je in allerlei uitvoeringen. Dit zijn de belangrijkste:

  • handdouche
  • in de muur gemonteerde douchekop
  • in het plafond gemonteerde douchekop

Elke uitvoeringen heeft zijn pro’s en contra’s. Zo biedt een handdouche meer vrijheid omdat je hem van de douchestand kan afnemen. Een douchekop die in de muur of het plafond is gemonteerd, ziet er dan weer stijlvoller en extravaganter uit.

Waterbesparende douchekoppen

Welke soort douchekop je ook kiest, hou altijd rekening met het verbruik. Moderne douchekoppen zijn voorzien van hoogtechnologische snufjes waarmee je heel wat water bespaart zonder aan comfort in te boeten. Met een spaardouchekop win je al snel zo’n 3 liter water per minuut: goed voor het milieu en je portemonnee. Ook hier zijn er verschillende mogelijkheden zoals een regendouchekop of een douchekop met verschillende standen (zachte of harde waterstraal). Samen met je partner van een douche genieten? Ga dan voor een dubbele douchekop.

Onderhoud en duurzaamheid

Een douchekop wordt veel gebruikt en moet dan ook op de juiste manier onderhouden worden. Het is vooral belangrijk om kalkaanslag te voorkomen. Je kan een antikalkmiddel kopen, maar door de douchekop na elke douchebeurt af te drogen, kom je al een heel eind. Zit er veel kalk in het water? Koop dan een antikalkdouchekop. Zo moet je niet binnen de kortste keren een nieuw exemplaar in huis halen.

Extra luxe

Design douchekoppen bieden veel comfort en luxe, maar je kan er nog extra’s aan toevoegen. Denk maar aan ledverlichting verwerkt in de douchekop. Het water krijgt zo een kleur (groen, blauw, paars of rood) en elke kleur geeft een bepaalde temperatuur van het water weer. Verder kan je het water ook je favoriete kleur geven en op die manier de juiste sfeer creëren. Er zijn zelfs douchekoppen die om de tien seconden van kleur veranderen. Zo ontstaat er een echte regenboog in je badkamer!         

25 12 2014
Design douchekoppen: verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en formaten.
Ga naar de catalogus