Hoe een douchebak perfect past in een inloopdouche

Met een inloopdouche wordt douchen écht genieten. Het gevoel van ruimte spreekt boekdelen en het comfort is ongezien. Heel wat mensen kiezen voor (mozaïek)tegels als vloerbekleding, maar je kan ook perfect een douchebak in je inloopdouche plaatsen. Zo blijft het comfort en de fraaie uitstraling behouden, maar je hebt minder poetswerk! 

De troeven van een inloopdouche

Een inloopdouche is een lust voor het oog. De moderne ‘look’ zorgt voor een extra toets in je badkamer. Inloopdouches vind je in allerlei uitvoeringen en afmetingen. Je kan ze bijvoorbeeld in een hoek van je badkamer plaatsen. Glazen wanden zijn dan een aanrader! Maar je kan evengoed een soort cocon creëren en de inloopdouche van de rest van je badkamer scheiden. Doorgaans wordt er dan een soort smalle ruimte gecreëerd met sfeerverlichting en een regendouchekop. Je wandelt de douche gewoon in en uit zonder dat je over een rand hoeft te stappen.

Een douchebak vormt één naadloos geheel

In een inloopdouche bevindt de douchevloer zich op dezelfde hoogte als de badkamervloer. Tegels zijn populair als vloerbedekking, maar een douchebak is een waardig alternatief. Op die manier geniet je van alle troeven van een ‘gewone’ douche of douchecabine: comfort, duurzaamheid en onderhoudsgemak. In tegenstelling tot tegels hebben douchebakken geen voegen en krijg je niet te maken met vuilophoping. Het materiaal dat in een douchebak gebruikt wordt, vormt namelijk één naadloos geheel.

Net zoals bij andere soorten douches, is acryl erg geschikt. Het is een materiaal met een optimale prijs-kwaliteitverhouding dat voldoet aan alle vereisten op het gebied van degelijkheid en onderhoudsgemak.

Een inloopdouche met douchebak plaatsen

Douchebakken kan je verkrijgen in allerlei formaten en afmetingen. Heb je een kleine of grote badkamer? Je vindt zeker een douchebak die in je inloopdouche past. Voor de plaatsing doe je het best een beroep op een specialist. Er komen namelijk heel wat technische aspecten bij kijken. Zo moet het hoogste punt van de afvoerbuis onder het vloerniveau liggen. Vooral bij renovaties is extra waakzaamheid geboden!

18 12 2014
Hoe een douchebak perfect past in een inloopdouche
Ga naar de catalogus