Gebruik een vergruizer en installeer je toilet waar je maar wil

Een vergruizer is een toestel dat fecaliën en toiletpapier fijnmaalt en afvoert naar een sanitaire leiding. De voornaamste troef? Je kan het afvalwater door een dunne buis afvoeren en je sanitair eender waar installeren.

Sanitair in functie van hoofdleidingen

Vroeger werd de plaats van de badkamer en het toilet bepaald in functie van de hoofdleidingen die het afvalwater naar buiten afvoeren. Ze moesten namelijk bij elkaar in de buurt liggen, want anders vond het water de weg naar de riolering niet. Daardoor waren mensen beperkt bij de inrichting van hun woning en konden ze niet creatief omspringen met het invullen van de ruimtes. Om dit scenario te vermijden, is een vergruizer de ideale oplossing.

Vergruizer garandeert flexibiliteit

Een vergruizer of vermaler zuigt de fecaliën en het toiletpapier aan, maalt ze fijn en spoelt ze onder druk weg. Daardoor kan het sanitair afval door veel smallere leidingen afgevoerd worden. Je kan perfect een dunne buis gebruiken om het water vanuit het toilet naar de hoofdleiding te brengen. De hoofdleiding kan zich hoger (4 meter) dan en op grotere afstand (40 meter) van het toilet bevinden. Een vergruizer slaagt er ook in om het water – bijvoorbeeld vanuit de kelder – omhoog te pompen. Je moet er wel rekening mee houden dat bochten een negatieve impact hebben op het pompvermogen.

Water besparen dankzij een vergruizer

Een vergruizer biedt niet alleen meer flexibiliteit bij de inrichting van je woning. Het apparaat zorgt er ook voor dat je heel wat water bespaart. De meeste toiletten zijn namelijk voorzien van een ingebouwde vergruizer die automatisch opstart wanneer je het toilet doorspoelt. Daarvoor is er een veel kleinere hoeveelheid water nodig dan bij een normaal toilet. De waterbesparing loopt op tot 2 liter per spoelbeurt en dat scheelt een flinke slok op een borrel.     

Ook bij Lafiness kan je multifunctionele vergruizers kopen. Ze kunnen de volgende troeven voorleggen:

  • 4 aansluitmogelijkheden
  • eenvoudig zelf te installeren
  • zuinig energieverbruik
  • geïntegreerde terugslagklep
  • maximale opvoerhoogte : 4m verticaal, 40m horizontaal
  • afvoerdiameter : 32mm 
11 12 2014
Gebruik een vergruizer en installeer je toilet waar je maar wil
Ga naar de catalogus