Waarom een thermostatische douchekraan alleen maar troeven heeft

Thermostatische douchekranen zijn niet meer weg te denken uit moderne badkamers. En ook in de douche bewijzen ze dagelijks hun nut. Ze zorgen voor een comfortabele douchesessie, beperken het waterverbruik en zien er elegant uit. Waarom je het best voor een thermostatische douchekraan kiest, lees je hier!  

Hoe werkt een thermostaatkraan?

Een thermostatische kraan of thermostaatkraan maakt gebruik van een vernuftige technologie. Wil je douchen bij 38, 40 of 42 graden? Geen enkel probleem. Je stelt de gewenste temperatuur in en het water bereikt automatisch de juiste temperatuur. En – nog belangrijker – de temperatuur blijft constant tijdens je douchebeurt. De kraan mengt koud en warm water en de gewenste temperatuur wordt uiterst snel bereikt.

Veilig en zuinig

Aangezien het water heel snel de juiste temperatuur bereikt, verbruikt een thermostatische douchekraan minder water dan een traditionele kraan. Bovendien is er ook minder energie nodig om het water te verwarmen. De kranen zijn ook uitgerust met een systeem waarbij de buitenkant van de kraan nooit te warm wordt. Handig als je kleine kinderen in huis hebt! Verder is er ook een veiligheidsknop voorzien die je moet indrukken om de temperatuur hoger dan 38°C in te stellen.

Allerlei formaten en uitvoeringen

Thermostatische douchekranen vind je in allerlei formaten en uitvoeringen. De inbouwkranen zijn verkrijgbaar met een rond of rechthoekig formaat en geven een extra toets aan je douche. Een design of klassieke look? Er is keuze te over, ook voor de opbouw douchekranen.

Wil je comfort, veiligheid en elegantie combineren? Dan is een thermostatische douchekraan je op het lijf geschreven!

09 12 2014
Waarom een thermostatische douchekraan alleen maar troeven heeft
Ga naar de catalogus